Tjänster

Författarprat

Vill du bjuda dina anställda på en föreläsning eller någon annan aktivitet med en författare? 
Vi har författare som skriver om historia, våld i nära relationer, vänskap, relationer, trasiga livsöden, kärlek och mycket mer. Vi kommer gärna och pratar om det som ligger oss varmt om hjärtat. För att se vilka titlar och ämnen vi har i nätverket, se under fliken författare.

Birgitta Andersson Backlund, som har skrivit succéboken Blondie, är
ständigt ute och pratar om sina böcker och sin bakgrund som sveriges gangsterdrottning. Så här skriver Birgitta:
Inget uppdrag är för litet – och inget för stort
Från Löddeköpinge i Skåne till Pajala i Norrbotten …

Ingen plats är för avlägsen och inget uppdrag för omfattande. Inte heller för litet. Jag har föreläst för grupper på fem-tio personer till uppemot femhundra åhörare i välfyllda aulor.
Det blir allt fler som vill höra mig berätta om min livsresa: från att ha varit en ökänd gangsterdrottning som tillbringat sexton år bakom galler till att bli en succéförfattare med fyra storsäljande böcker och sjutton antologier i bagaget. Jag föreläser bland annat på skolor, högskolor, socialförvaltningar, mässor, bokmässor och kvinnojourer. Uppdragens karaktär varierar. Jag är flexibel och skräddarsyr mina föreläsningar efter beställarens önskemål.
Många anlitar mig också för att genomföra så kallade ”Skriv-ditt-liv-kurser”. Jag har haft uppskattade kurser för 55+, för kvinnor som utsatts för incest och sexuella övergrepp samt för personer med Hepatit C.
Kontakta mig gärna om du vill höra mer om vad jag har att erbjuda.
Birgitta Backlund E-post: bigbiba@hotmail.se

Birgitta föreläser!

Välkommen till en kul, prestigelös och unik skrivarhelg på Långholmen i oktober i Stockholm 2020!
Tillsammans med författarna Birgitta Andersson Backlund, Jan Björkman, Lill Viljesten och Pia F Davidson får vi testa på att skriva, släppa loss kreativiteten och göra skrivarövningar. Vi umgås i en fantastisk miljö, äter gott och sover i varsin enkelcell och på morgonen därpå äter vi en god frukost tillsammans. Helgen avslutas med en inspirations­föreläsning av en författare som suttit i fängelse på just Långholmen.
Långholmen är en liten oas mitt i Stockholm som är omgivet av Mälarens vatten. Utanför hotellets entré finns vackra promenadslingor i rogivande parkmiljö. På andra sidan av Långholmsbron väntar Södermalm och resten av Stockholm med sitt rika utbud. Långholmen har en lång historia som är präglad av fängelseverksamheten på ön och här känner man att historien alltid är närvarande. Idag är fängelsecellerna ombyggda till trivsamma hotellrum. Frukosten och middagen serveras i Långholmens Wärdshus som ligger inrymt i Alstaviks malmgård från 1670-talet, precis bredvid hotellbyggnaden.

Så här skriver författaren Ulla Nissen om sina böcker De kommer ändå inte tro mig, samt Det måste gå: Jag har på nära håll upplevt min dotters förtvivlade kamp att hantera tidigare förträngda minnen efter sexuella övergrepp och på ett smärtsamt sätt blivit påmind om vikten av att våga tala om det svåra. Min dotter mår idag bra och är nybliven lycklig mamma. Idag är jag också tacksam och ödmjuk över de senaste åren då två av mina allra viktigaste drömmar gått i uppfyllelse. Under mitt arbete med Elsa-serien tänkte jag hela tiden: ”Om jag bara kan hjälpa en enda person har det varit mödan värt”. Mitt allra högsta sikta-mot-stjärnorna-mål var också att böckerna skulle användas i skolorna. Direkt efter utgivningen av den första boken De kommer ändå inte tro mig fick jag bekräftat att den redan hade hjälpt mer än en person. Jag vet också nu att många lärare använder berättelsen om Elsa i undervisningen och att viktiga diskussioner förs i klassrummen. Mest förvånad är jag kanske över att så många vuxna har läst och lyssnat på mina böcker. Böckerna finns i näthandeln, även som ljud- och e-bok.

Kurser och föredrag

Läs mer under flik Kurser.

Bokställ

Vill du ha ett bokställ i din butik, på ditt företag eller i samband med event? Vi har bokställ där vi kan blanda titlar enligt ditt önskemål; pocket, inbundet eller både och. Ställen kan vara uppställda kortare eller längre tid.
Vi kan ta hand om påfyllning och skickar faktura på sålda böcker.
Mer information här.

 

Bokbord och signeringar

Vi kommer gärna och signerar våra böcker i vanliga och ovanliga miljöer. En timma eller en hel dag. En eller flera författare. Vi har arrangerat signeringar i livsmedelsbutiker, köpcentrum och på marknader. 


Vi har genomfört bokbord eller författarbufféer från fem författare och uppåt. Vi pratar med besökarna, hjälper dem tillrätta i bokfloden och rekommenderar titlar efter deras smak. 

After work och lunchevent

Vi dukar upp med våra böcker, pratar och underhåller på bubar, salonger, livsmedelsbutiker, föreningar, bibliotek och andra platser. Lämna förfrågan i formuläret längst ner på sidan eller ring till oss på 0708 56 65 00.

Presenter och bokpaket

Böcker är alltid en uppskattad present. Vi ställer samman ett paket som är anpassat efter dina önskemål. Priset beror på hur många böcker och om du vill ha dem inslagna.

Kontakta oss om event