Författarporträtt

Journalisten Pe Kå Englund föddes 1968, är bosatt i både Örebro och Stockholm och arbetar som Publisher på Svensk Bokhandel. Tidigare har han varit nyhetschef inom Mittmedia. Han har också varit på Örebrokuriren i ungefär tio år och på Aftonbladet i 16 år. Totalt har han jobbat som journalist i snart 30 år, bland annat på Aftonbladet. 2015 romandebuterade han med Född på en söndag. 2016 kom hans andra bok Några rader till svartåns finaste krokodil ut. Den handlar om Nick som har flyttat ut ur sovrummet och ner i källaren och umgås med sin fru via Facebook. Här når du PeKås sida.


Katharina Wallenborg är före detta politisk sekreterare och kommunalråd men ägnar sig numera helt åt skrivande (samt studerande). Hon har givit ut två böcker: Lokala partier i svensk politik, samt Sleuths by chance. Här kommer du till instagram med bilder. Boken har Katharina skrivit tillsammans med australiensiskan Jane Hone. Den första boken handlar om lokala partiers inflytande och utveckling i svensk politik och innehåller ett flertal intervjuer med politiska företrädare. Den andra boken är den första i en serie detektivhistorier som utspelar sig i medeltidsstaden Rothenburg ob der Tauber i Bayern. Katharina har även en blogg där hon intervjuar kvinnor från olika länder vilken du hittar här. Kontakt: k.wallenborg@mail.com


Sylvia Lidén Nordlund är lärare, föreläsare, samtalspedagog, sexolog och har en fil. kand. i konflikthantering. Både hennes författarskap och yrkesliv har kommunikation och relationer som huvudingrediens. Relationer liksom läsande och skrivande, är hennes stora intressen. 
Sommaren 2017 kom debutromanen Allt det du måste, del ett i trilogin om en kvinnas inre och yttre resa. Mia utsätts för vuxenmobbning, tvingas skärskåda sitt liv och inse vad hon egentligen måste göra. Den fristående uppföljaren, Om du bara vågar, släpptes hösten 2018. Den handlar om att pröva nya vägar, att utmana rädslan för ensamhet och för misslyckande. Den avslutande delen i trilogin kommer i november 2019.
Sylvia har även medverkat i ett flertal novellantologier på mellanmänskliga teman såsom saknad och livsförändring. Den senaste antologin Mer än bara ord: på tal om framgångsrik kommunikation, är nominerad till årets projektledarbok 2019. Här kommer du till Sylvias författarsida på FB, och här till hennes hemsida. Kontakta Sylvia via mail eller ring: 0703 194940.
Foto: Yon Hee.Louise Björnlund är född och uppvuxen i Stockholm och har arbetat som journalist, kommunikatör, copywriter, fotograf och lärare. I april 2018 debuterade hon som deckarförfattare med sin första kriminalroman, Marionetten, där hon låter skärgårdsguiden Kina Bergsmed bli involverad i polisens arbete i jakt på gärningsmannen. Boken är den första i en serie som går under arbetsnamnet Skärgårdsmorden. Efterföljaren till Marionetten heter Jazzkatten med planerat boksläpp i april 2019. Just nu arbetar Louise med den tredje boken i serien som går under arbetsnamnet Sältränarna.. Louise har tidigare gett ut en pedagogisk barnboksserie om Grodan Flynner.   
Louise författarsida når du här och här kommer du till hennes Facebook-sida. Övrig kontaktinformation: louise@bjornlundsforlag.se 

Eva Jacobson debuterade 2016 med boken Genom glaset med undertitel Swedenborg och Viveca. Boken är en psykologisk thriller. Eva är beteendevetare och har en bakgrund som vägledare, karriärcoach och rehabkonsult. Hon är med i Swedenborgssällskapet och vill med boken "popularisera" Swedenborg och göra honom mer känd i Sverige. I utlandet är han redan världskänd. Evas hemsida finner du här och hennes Facebooksida finner du här

Journalisten Cecilie Östby har skrivit sedan barnsben. Hon romandebuterade 2017 med Mistelbarn. Sedan har Tevisdom för vilsna själar kommit ut. Hon har också varit med i flera novellantologier, bland annat De sju dödssynderna där hon släppt en ljudbok med sina bidrag. Cecilie driver också en novelskola på nätet. Nu studerar hon författande i Lund. Här kommer du till Cecilies FB-sida och här kommer du till hennes hemsida. Övrig kontaktinformation: ostby.cecilie@gmail.com


Svenåke Boström, skribent, författare och grafisk designer.
Svenåke har arbetat i tidningsbranschen hela sin karriär. Bland annat på Sundsvalls Tidning som reporter, redigerare och nattredaktör. 
Efter att han slutade på tidningen har han arbetat med ett eget förlag som ger ut lokal litteratur med historisk inriktning, se mer på designsundsvall.se. Svenåke har gett ut ett stort antal böcker sedan 1976. De senste åren ser utgivningen ut så här:  2014 – Den tändande gnistan. 2015 – Hurra skolan brinner! 2015 – Sofia Bugges sigill. 2016 – Hela harv i lågor. Just nu skriver han på en bok med arbetstiteln Om jag varit en humla. Här kommer du till hans hemsida. Här till hans FB-sida, och här till hans mail. Övrig kontaktinformation: 0705-564 19 91.

Anna Norlin är statsvetare, etnolog och journalist och har sedan många år arbetat med jämställdhetsfrågor, både som fri konsult och som anställd på Regeringskansliet och Tillväxtverket. 
Jag vet inte vad som händer är Anna Norlins skönlitterära debut som också finns att köpa som ljudbok och att ladda ned. Du kan provlyssna på den här
Anna har tidigare skrivit två faktaböcker om jämställdhet. Tänk (tvärt) om! Tjejer, killar och makt utgiven av Rabén & Sjögren förlag 2007, och Jämställdhet är en mänsklig rättighet utgiven 2008 av FN:s jämställdhetsorganisation UN Women Sverige.
Läs Annas blogg Dagar som går.
Här kommer du till förlagets hemsida. Och här till deras Facebooksida. Här kommer du till Annas Facebooksida.
Övrig kontaktinformation tel: 0730-448308.


Rose Tillberg Mattsson debuterade i novellantologin Älskanoveller-26 nyanser av Sverige (Ordberoende förlag) 2014. Hon har därefter utkommit med ytterligare nio noveller på olika förlag.
Under hösten 2017 släppte hon sin första roman Hotelldirektören som är inspirerad av Roses egen farmors livsresa från barnhemsbarn från Stockholm till hotelldirektör i Häverödal/Hallstavik. Hotelldirektören är den första boken i en planerad trilogi. I verkligheten träffade Rose aldrig sin farmor, trots att de bodde nära varandra. Ett telefonsamtal som varade i en timme är all kontakt dem emellan.
I sitt sökande efter sin bakgrund hittade Rose en ovanligt stark kvinna som utmanade bilden av hemmafrutillvaron i ett mansdominerat samhälle. Det skulle straffa sig.
Rose är leg. Gymnasielärare i svenska och textil design och skriver på fritiden. Född och uppväxt i norra delen av Stockholms län där hon också bor. Roses författarsida når du här och hennes blogg når du här. Kontakt: rose.tillberg.mattsson@gmail.com

 Leah Gitome är utbildad journalist. Hennes dröm är att bli poet samt föreläsare på temat motivation speaker. Så här skriver Leah om sig själv:
Jag är född i Kenya, som andra barn i en kull på tre . Jag har två bröder och en syster. Mina föräldrar var ledande tjänstemän innan de gick i pension. Nu driver de en farm i Nairobi. Mitt nya liv i Sverige startade i november 2013. Efter fem år av hårt arbete var jag färdig med min första poesibok In every you. Boken handlar om vardagliga reflektioner och djupa livserfarenheter. Just dessa har skapat den kvinna jag är idag.
Här kommer du till Leahs Facebooksida.Jan Björkman debuterade 2015 med novellen Kapposchino i Ariton Förlags novellantologi Över en höstfika. Efter det har ytterligare ett drygt tiotal noveller publicerats i olika novellantologier. Under 2018 kom Gudomliga Synder, vilken också släpptes som ljudbok. I början av 2019 kom romanen Världen Tak, vilken till sommaren åtföljs av Urmakarens Verk. Jan skriver också på romanen Alkemistens Bibliotek. Jan är utbildad språkvetare och när han inte skriver är han verksam som managementkonsult, förändringsledare och projektledare. Här kommer du till Jans Facebooksida. Mail: jan@fambjorkman.se


Klas Berggren debuterade 2014 med romanen Träsk. 2016 kom novellsamlingen Det plabbiska rikets nedgång och fall och andra noveller. Träsk handlar om en uppväxt präglad av narcissism och borderline, och är uppskattad på Anhörigförening Borderline (ANBO). Den har fått fina omdömen även utanför föreningen, som att det är en bladvändare och att den är lättläst trots sitt tunga tema. Mer om boken finner ni här. Till yrket är Klas civilingenjör. Han tog examen i elektroteknik 1996 på Chalmers Tekniska högskola. I ca tjugo år arbetade han på Ericsson, de tio sista som teknisk skribent. Han skriver nu på sin tredje bok, en relationsroman med arbetsnamnet Dubbelflätan och himmelriket. Här kommer du till hans hemsida och här till hans FB-sida.Leif Bornvik debuterade med sin bok Kvarlämnat på perrongen  på förlaget Ord & Visor 2017. En självbiografisk roman, stundtals mörk, men ändå humoristisk. Klarinetten och jazzmusiken blev hans pubertala ledstång och flyktväg från en kaotisk familjesituation. Att han så småningom hamnade i IT-branschen var en slump. En slump som visade sig vara ett snabbtåg för klassresenärer. Men det var en resa med oklar destination. Karriären och den långa resan som entreprenör var i många stycken en krokig men framgångsrik färd. Kvar på perrongen blev allt det han trodde sig kunna lämna. Leif jobbar nu för fullt med sin andra bok. Här kommer du till Leifs FB-sida. Här till förlagets hemsida och till FB-sidan här. Leifs mailadress är: leif.bornvik@gmail.com.Inger Lernevall debuterade i oktober 2018 med romanen Kära Martina. Berättelsen utgår från en verklig händelse i Ingers släkt. Den 29 december 1902 försvinner Anton Johannesson, kronofjärdingsman på Tjärnö i norra Bohuslän. Hemma på land finns hans hustru Martina och de tre barnen kvar med ovissheten och sorgen. Det här är berättelsen om den tillvaro som gick förlorad. Och om hoppet som aldrig riktigt dog. Inger har också fått tio noveller publicerade i olika antologier, bland annat i Novell 08: nitton noveller med Strängnäsanknytning - Sant & osant. Här kommer du till Ingers Facebooksida, och här till hennes författarsida.


Carina Aynsley har fått ett tjugotal noveller publicerade samt gett ut bloggboken Ajj La Vjoo – 90 dagar i Nepal. 2015 kom hennes första roman Grannen från hell. Carinas texter är också utgivna i Nederländerna.
Carina föreläser, skriver om och arrangerar resor till Nepal. Här hittar du mer om och av Carina. Och här kommer du till hennes blogg. Hennes Facebooksida når du här


Lotta Henrikson debuterade 2016 med boken Morrgans hundgodis. Boken är skriven för alla hundägare som vill göra något extra för sina hundvänner. Morrgan, som är Lottas hund, inspirerade henne till att skriva en kokbok till honom och hans fyrbenta hundkompisar. Morrgan har också varit till stor hjälp med att smaka av alla läckerheterna. Ann-Charlott Henrikson föddes i Sundbyberg 1945. Hon har arbetat som kock, krögare, bröllopskoordinator, reseguide och drivit flera restauranger. Nu arbetar hon som volontär i kaféet på Frälsningsarmén på Söder.
Hennes intressen, forutom skrivandet, är hundar och boxning. Hon var med och startade gruppen "De grå pantrarna" på Narva boxningsklubb i Vasastan.
Lottas och Morrgans hemsida hittar du här. Facebooksidan hittar du här. Morrgans hundgodis hittar du också på Facebook under det namnet.
Kontaktinformation: lotta.henrikson@outlook.com
Mobil :  076 - 807 45 51.


Per Berg är född 1958 i Norrköping, uppvuxen i Nyköping och nu bosatt i Stockholm. Han har under hela sitt yrkesverksamma liv arbetat med frågor som rör säkerhet, hälsa och miljö. Han började skriva skönlitteratur under våren 2005 och har under 2014 medverkat i novellantologierna #Älskanoveller – 26 nyanser av Sverige och #Älskanoveller – 30 nyanser av kärlek utgivna på Ordberoende förlag, Insikter och Över en fika utgivna på Ariton förlag och Bakom Masken på Whip Media genom Författarsällskapet på Facebook. Han har också under 2015 och 2016 medverkat i serien de Sju dödssynderna på Ariton förlag. Några av hans noveller (serien Synd) är också inlästa och finns på bl.a. Storytel. 2018 släpptes Fadern sonsn och den helige ande. Boken är är Pers första roman. Här kommer du till Pers Facebooksida. Mail: per.berg@bokmanglarn.se


Helen Lindholm är en snäll 46-årig tvåbarnsmamma som skriver allt annat än snälla historier. Det blir gärna mörkt och blodigt, sådana historier som hon själv tycker om att läsa. 2010 gick Helen en kurs i att skriva krim genom förlaget Ordfront. Efter den kursen har hon gett ut en spänningsroman för unga vuxna, som heter Ulven, samt medverkat i elva novellantologier. Hon skriver också på en serie böcker, löst baserade på de sju dödssynderna. Begär gavs ut december 2016 och i oktober 2017 som ljudbok. Den har fått fina recensioner. Just nu jobbar Helen på en spänningsroman med arbetsnamnet Avund, en zombiehistoria som heter Reservatet, samt på två noveller till Mörkersdottirs Förlags tävling om folktro.
När Helen inte skriver så läser hon, eller lyssnar på, andras böcker och bloggar om dem på bloggen Läsa & Lyssna
Helen bor tillsammans med en son och en dotter i Avesta i Dalarna. I huset finns också tre katter som gör sitt bästa för att sova på tangentbordet när det är dags att skriva. Här kommer du till Helens FB-sida.

För Lennart Guldbrandsson var viljan att bli författare något som växte fram under lång tid. Inte förrän han hittade en tvåårig manusförfattarutbildning i Göteborg började drömmen gå i uppfyllelse. Lennart Guldbrandsson har gått från att skriva fiktion till att numer mestadels skriva facklitteratur. I facklitteraturen använder han verkliga händelser, många gånger i form av anekdoter, eftersom ett skeende är lättare att relatera till och förstå än bara ett resonemang. Lennart har skrivit: Manusförfattarens guide, 2014, Skriv som ett proffs, 2014, Författarens idébok, 2016 och Dagarna jag dog, 2016. Dessutom är Lennart medförfattare i flera skrivhandböcker. 
Ett av temana i Lennarts böcker är att man inte ska vara rädd för att be andra om hjälp, ju fler som läst texten desto större chans är det att den blir bra. Här kommer du till Lennars författarsida på Facebook.

Ulla Nissen debuterade 2017 med boken De kommer ändå inte tro mig. I september 2018 kom den fristående uppföljaren Det måste gå.  Böckerna är starka ungdomsromaner om följderna av ett sexuellt övergrepp.  Allvaret vävs in i en lättläst berättelse om kompisar och den första förälskelsen.
Att skriva böckerna har varit författaren Ulla Nissens sätt att bidra till att öppna upp för samtal bland unga. Hon har själv människor i sin närhet som drabbats. Den som är utsatt ska förstå att han eller hon inte är ensam och inte ska bära skammen och skulden. Det är också författarens förhoppning att böckerna leder till diskussioner om frågor som: var går gränsen för övergrepp, vad är okej att gå med på och vad är inte okej? I dag finns begrepp som ”kompissex” och ”tjatsex”. Gränsen till frivilligt sex kan vara hårfin.
Idag finns inte mycket ungdomslitteratur utgiven i ämnet, trots att det är så oerhört många som är drabbade, säger Ulla. Statistiken visar skrämmande siffror och troligen är mörkertalen stora. De allra flesta som blivit utsatta känner skuld och skam, och väljer att inte berätta. Det leder ofta till sämre självkänsla, och med tiden kan till exempel självskadebeteenden och ätstörningar utvecklas.
Romanernas huvudsakliga målgrupp är ungdomar i fjorton­–femtonårsåldern men även andra kan ha nytta av dem.  Trots den svåra huvudfrågan är romanerna hoppfulla och visar på vägar ut ur förtvivlan och mörker till en ljus skuld- och skamfri framtid.

Författarporträtt
Johan Smedberg är född 1959 och arbetar som förvaltningsledare för IT i Haninge kommun. Varje ledig stund tillbringar han i Roslagen. Han morföräldrar är födda och uppväxta i Herräng. I Johans debutroman Glittergruvan som släpptes i april 2018, inspirerades han av Herräng och dess miljö och människor. Varje sommar förvandlas det lilla samhället till ett stort dansgolv när byn invaderas av Lindy hop dansare från hela världen. Johan har inte publicerat något tidigare, men fått mycket uppskattning för sin debutroman vilket lockar till en uppföljare. Här kommer du till Johans författarsida på Facebook.

Elisabeth Magnusson Rune är civilekonomen och biologen som hoppade av ekorrhjulet för att satsa på sin gamla dröm, att skriva böcker och att arbeta med det skrivna ordet. 2016 kom fotoboken Hitta läkningen i skogen – En hjälp ut ur utmattningssyndrom, som hon skrev efter det att hon själv fått uppleva den ökända väggen två gånger under sin yrkeskarriär. Elisabeth har hittills varit med i följande novellantologier:
Över en vårfika (om saker vi inte pratar om), Över en sommarfika (om livets mening), Över en fika i Svea rike (om sådant som skrämmer oss), Dolt under ytan (om sådant som inte syns på ytan) samt Över en fika kan allting hända (om den viktiga fikastunden).
Samt Hälsa & Folkbildning, bok 2 (om skogens läkande förmåga) och bok 4 (om hundar inom vården).
Och Stockholmsförfattarnas egna Våra bästa skrivtips.
Med två manus inskickade till förlag arbetar nu Elisabeth på två nya noveller och en bok om demens. Elisabeth delar upp sin tid mellan skrivandet och att arbeta som lektör, manusutvecklare och korrekturgranskare. Elisabeths FB-sida når du här. Hennes lektör- och författarsida når du här. Mail: elisabeth.mr@comhem.se 

Ann-Catrin Malmlöf har gett ut tre romaner: En kvinnlig konsult på uppdrag i Angola, En kvinnlig konsult på uppdrag i Colombia och ... på uppdrag mot framtiden. Böckerna är baserade på hennes yrkeserfarenheter inom telekom och kundtjänst. Ann-Catrin bor i Saltsjö-Boo och driver eget förlag sedan 2010.
Ann-Catrins hemsida når du här.
Övrig kontaktinformation: amlforlag@bredband.net telefon 0730 676 253.


Micael Lindberg är född 1962 i Sveg i Härjedalen, men bor numera i Sundsvall.  Det är nu några år sedan han lade jobbet som billackerare åt sidan för att skriva på heltid. Hans debutroman En annan verklighet kom ut 2015 på Jengel förlag. Boken är baserad på verkliga händelser med våld, missbruk och övergrepp. Men den verkligheten är inte Micaels, han har fått historien återberättad för sig. Ett år senare gav Micael ut Jasna på Visto förlag. Det är en spänningsroman/deckare med en annorlunda twist som har en touch från "andra sidan". De här två böckerna gav Micael blodad tand och han fortsatte på samma spår med en tredje bok i sin spänningsromanserie.  Uppföljaren heter Tina-pappas lärling och ges ut av Nicole publishing under 2018. Nu skriver Micael på sin fjärde bok. Han ägnar också mycket tid till att åka runt till bokhandlare, butiker och marknader för att möta sina läsare och marknadsföra sina böcker. Dessutom arrangerar han varje år en välbesökt författarfestival i Härjedalen tillsammans med en författarkollega. Här kommer du till Micaels författarsida.

Pia F Davidson har skrivit tre skönlitterära böcker, Så tuktas en svinpälsI likets vänkrets och Vänner i nöd, vänner i död. Alla tre är hårdkokta feelgood med spänning och humor. Den första boken är också utgiven i USA under namnet The Taming of the Swine. Hon har också varit med i en novelantollogi samt Våra bästa skrivtips som Stockholmsförfattarna gett ut. För närvarande arbetar Pia på två manus, det första,  Tvillinglögnen, handlar om familjehemligheter och vad de kan ställa till med genom generationerna. Boken utspelar sig i Charlottenberg, som ligger vid den norska gränsen, och året är 1944 varvat med nutid. Det andra manuset, utspelar sig i Stockholm och London 1893 och går under arbetsnamnet Astrid. Pia började skriva först i mogen ålder. I bagaget har hon en lång karriär inom detaljhandel. Både med personalfrågor, marknadsföring och färskvaruhantering. När hon inte skriver befinner hon sig på mässor, föredrag och turnéer samt driver Sverigeförfattarna tillsammans med en samling hängivna eventgeneraler. 
Pias hemsida når du här. Hennes författarsida når du här. Övrig kontaktinformation: friedrichse@hotmail.se mobil: 0708 56 65 00.

Yvette Lissman är författare, föreläsare hypnoscoach och NLP-trainer. Lusten till  det skrivna ordet är stark, men har inte haft tillfälle att få blomma ut förrän på senare tid. 
Nu  skrivs det dock många böcker och flera har release under 2018.
Bland annat kommer Novali hjärta Sara med illustrationer av Katarina Vintrafors ut.
Dessutom två böcker i en thriller- trilogi. Sov gott, min älskade och Vakna, min älskade. Fler böcker är under arbete och beräknas komma 2018-2019. 
Här kommer du till Yvettes hemsida. Och här till hennes Facebooksida.

Kent Rishaug är skådespelare och debuterar som författare med sin nya spännande trilogi: Om det sker med Guds vilja - Konverteringen. En handling som är uppbyggd med samhällsaktuella frågor. Ni får följa en tio-årig pojkes flykt som med livet som insats söker skydd i Stockholms undre värld. Två religioner som ovetande korsar varandras vägar och konvertering blir ett faktum. Knutbyförsamlingen blir allt mer involverad under föräldrarnas hopplösa kamp att finna sonen. En story som är kryddad med: Kidnappning- Pedofiler- IS- terror. Inte ens Påven kommer undan. Kent har tidigare varit verksam inom anläggningsbranschen. Men efter en trafikolycka skolade han om sig till skådespelare och har medverkat i filmer: Låt den rätta komma in, Jenny ger igen, för att nämna några. Kent har också skrivit manus både för film och teater. Han arbetar nu med ny bok med arbetstiteln När lögnen återspeglar sanningen.
Läs mer om Ken tpå hans FB-sida

Helena Sigander skriver romaner, kriminallitteratur, barnböcker, noveller och dramatik som hon har gett ut både under sitt eget namn och med pseudonym. 1991 bokdebuterade Helena med Sagor för små änglar med trötta föräldrar, samma år vann hon Gaudeamus novelltävling som spelades i radio tillsammans med en annan av Helenas pjäser. Sedan dess har Helena gett ut ett tjugotal böcker, bland andra Dosan och Hångel Krångel. Sigillet är nyligen utkommen och ingår i bokserien Helga Gregorius berättelse. Helena har också skapat Stockholm Läser, är ordförande i Novellmästarna och driver Deckarskolan samt Exilium förlag.
Här kommer du till Helenas författarsida på FB, och här till hennes FB-sida Helga Gregorius.  Åsa Ringdahl bor i Östersund där hon är född och uppvuxen. Åsa är utbildad fritidspedagog och ekonom och har också  arbetat som gymnasielärare i ekonomi. Hennes passion för skrivande väcktes tidigt i livet och att skriva för barn och unga ligger henne särskilt varmt om hjärtat. Debutromanen Det handlar om oss, gavs ut 2018, men hon är tidigare publicerad i tre novellantologier. 
Det handlar om oss, är en relationsroman för unga vuxna. Ett drama där svartsjuka och förutfattade meningar gör att både kärlek och vänskap sätts på prov. När alla i ens omgivning gör allt för att sabotera, ska man då lita på rykten eller sin magkänsla? En berättelse om kärlek och vänskap, om att växa och utvecklas, om att utmana sina värderingar och vikten av att prata med varandra.  
Vildsint Gryning (2013) är en novellantologi på temat feelgood. Ramsiga Tramsor (2016) är en illustrerad antologi på temat vänskap med ramsor, dikter och verser för läsåldern 6-9 år. Gillar (2017) är en illustrerad novellantologi för läsåldern 6-9 år om alla typer av kärlek. Åsas författarsida hittar du här. Hennes instagram och tvitternamn är asaringdahl. Åsas blogg kommer du till här.

Lill Viljesten har under namnet Lillemor Söderhell gett ut två titlar i barnbokserien om lådor askar och kartonger:  Kasper i Cappe Kartongs värld och Cappe Kartong räddar tomtens jul.
Lill har en textil yrkesbakgrund som designer/formgivare inom mode.
För närvarande skriver Lill på en relationstrilogi, som spänner över tre generationer. Lill bor på Kungsholmen i Stockholm.
Lills hemsida finner du här och hennes Facebooksida finner du här. Övrig kontaktinformation: viljesten@gmail.com mobil: 070-336 64 42.

Marcus Palm är född utanför Södertälje men är nu Stockholmsbo. Så här skriver han om sig själv:
Jag är utbildad civilekonom men har haft författardrömmar sedan jag var liten, men det var först på gymnasiet som skrivandet verkligen blev en passion. Jag har även bott i Beijing och Colorado där jag pluggade språk och i litteratur, och den 21:a januari 2019, debuterade jag med I ett litet hörn av världen. Boken är en humoristiskt feelgood och handlar om vad som skulle hända om någon dök upp i Stockholm i dag och sade sig vara sänd av gud, hur skulle folk reagera? Vilka skulle följa honom? Här kommer du till Marcus Facebooksida. Och här till hans hemsida.
Helena Josephson är född 1959. Hon är socionom, familj och nätverksterapeut, 4-barnsmor och idag chef på ett boende för ungdomar. Helena är uppvuxen i Stockholm där hennes far var präst i Herrens Nya kyrka, en Swedenborgsförsamling, där gudstjänsterna hölls i hemmet. Debutromanen Gud i London är självbiografisk och sprungen ur en omvälvande resa till London hon gjorde i ungdomen. Upplevelserna ledde bland annat till att hon reste till Indien och Bhagwan-rörelsens ashram. Boken är en berättelse om livsval, kamp och andligt sökande, om missförhållanden och övergrepp i samhällsvården men också om hur en psykoterapeutisk relation läker och helar. Gud i London är en roman om utsatthet, svaghet, styrka och framför allt om försoning. Här kommer du till Helenas FB-sida.


Margareta Mörck är född 1953 i en liten by i Stora Tuna i Dalarna. Hon arbetar med juridiska uppdrag i eget företag men hjälper även andra att skriva böcker samt håller skrivarkurser och har eget förlag, Mörckta. 2018 gav hon ut sin första deckare; Kniven eller de bruna skorna. Tidigare utgivning är; Livet som det kan vara ibland, en poesibok. Margareta har också publicerat ett tiotal noveller i Hemmets Veckotidning och Allas.  Under våren kommer en novellsamling ut som heter Flykten med min fantastiska väninna och andra noveller. Hon har också skrivit en dagbok om arbetet som god man för ensamkommande flyktingbarn. För det arbetet söker hon medel. Margareta Mörcks texter är också utgivna i Nederländerna. Här kommer du till Margaretas hemsida och här till hennes FB-sida. Övrig kontaktinfo: margareta@margaretamorck.se, 
tel 0703112679.

Anita Santesson är författare, spökskrivare, filmare, gymnasielärare och skrivcoach. Tillsammans med Ralf Novak Rosengren har hon skrivit den prisbelönta ungdomsboken 5768 visningar på Youtube. Hennes senaste bok; När djävulen kom till Bagarmossen är en modern Fausthistoria med kvinno- och ungdomsperspektiv. Anitas FB-sida når du här, och här kommer du till hennes hemsida. Övrig kontaktinformation: mobil: 0739 41 49 72Malin Matson är en kreativ mångsysslare från Växjö. På CV:t kan hon stoltsera som barnboksförfattare, radiopratare och poddare. Hon driver Matson Academy, Fuerte Förlag och nu även Rockatorps Golf -och Country Club tillsammans med sin man Ray Matson.
Hon debuterade som barnboksförfattare 2017 med boken Hugos magiska morfar. Andra boken i Hugo-serien, Hugo får en ny kompis, släpptes i december 2018 och är illustrerad av Malins dotter, Xandra Matson. Alla karaktärer i Hugo-serien finns på riktigt och berättelserna baseras på verkliga händelser. Hon har även medverkat i novellsamlingen Gillar - korta berättelser om kärlek på Whip Media. Malin skriver nu på sitt tredje projekt, Willes lokbok. Samt en fylla i-bok för barn, som ska fungera som en känslobearbetning för de som har förlorat någon de älskar. 
Malins stolthet är att hon vågat förverkliga sina drömmar. Samt att hon tillåtitsig själv att både misslyckas och lyckas. 
Malin låter aldrig verkligheten hindra henne. Hon är säker på att om man tror på sig själv och sin idé, så kommer andra också att tro. Att våga våga är Malins motto.  Här kommer du till Malins FB-sida och här till hennes hemsida.


Britta Ivarsson Possnert är född 1952 i ett tryggt, kristet hem i Leksand Dalarna. Britta har arbetat inom psykiatrin i 40 år, både som skötare och på senare år som KBT-terapeut, men är nu pensionerad.
Under de senaste åren har hon gått på författarskola i Marstrand, samt olika skrivarkurser i Uppsala. I april -18 vann Britta Stockholmsförfattarnas novelltävling med novellen Just nu har jag och min man en kris, men han vet inte om den. Hon debuterade med en biografi i april 2018: Under ”bara britta”. Nu skriver hon på en roman utifrån ett av kapitlen i sin debutbok. Här kommer du till hennes Facebooksida. Och här till hennes blogg. Mail: 
britta.possnert@gmail.com tel.nr:0733 484326. 


Ulf Hamrin debuterade 2018 med boken Där själen vissnar, utgiven på Visto förlag och även utgiven som ljudbok. Det är en spänningsroman om makt och maktlöshet, män som utnyttjar och kvinnor som utnyttjas, brist på respekt, fördomar, grumliga attityder och närsynta värderingar. Om sådant som på olika sätt ständigt sker såväl i det lilla som i det stora. Som konsult, projektledare och copywriter inom marknadsföring och reklam har Ulf skrivit i 40 år. Men alltid för uppdragsgivare. Där själen vissnar har han skrivit utifrån sig själv och för sin egen skull. Ulf har en brokig bakgrund med bosättning och verksamhet på flera orter i landet. Uppdrag och egenintresse har medfört resor, förutom i Europa, till Sydamerika, Västindien, USA, Afrika, Asien, Australien. Intrycken från dessa resor har givit romanen ett ovärderligt globalt tillskott. Ulf är född  i Östersund, numera bosatt i Skokloster, Upplands län. Han har tidigare givit ut diskussionsböcker inom områdena energi, nätmissbruk och filosofi. Kontakta Ulf så bjuder han på en provlyssning av ljudboken. Här kommer du till hans FB-sida. Kontakt: hamrinu@gmail.com, 0708-939188.


Birgitta Backlund debuterade med den självbiografiska boken Blondie, under författarnamnet Birgitta Andersson. I boken berättar hon om sina 16 år på olika institutioner, om övergrepp, prostitution och narkotikamissbruk. Boken blev en succé och har sålt i över 90 000 ex. 2016 kom hon ut med Lustans Tivoli. Det är en mustig berättelse om en sjuttioårig kvinna, om ohämmad kåthet, het passion, besinningslös förälskelse, osannolik vänskap och om innerlig kärlek. Boken skrevs mest som en protest mot att alla kvinnor i den erotiska litteraturen är så unga och vackra. Hon ville lyfta fram att även äldre kvinnor kan uppleva kåthet, passion och kärlek. Under 2018 kom hennes tredje roman Tillbaka till Barcelona ut. Boken handlar om en kvinna som omvärderar sitt liv, raserar sina fördomar, kastar sig ut i det okända – och finner lyckan och kärleken på ålderns höst. Birgitta har också medverkat i 17 novellantologier. Bland annat i Kära mamma som släpptes 2018.
I dag har Birgitta fyllt 75 år, vilket inte hindrar henne ifrån att leva ett aktivt liv. Hon reser runt i landet på olika författarevent och är också flitigt anlitad som föreläsare. Birgitta skriver nu på sitt fjärde bokmanus som har arbetsnamnet Fängslande kärlek. Boken beräknas komma ut under 2019.
Birgittas författarsida når du här. Övrig kontaktinformation: bigbiba@hotmail.se mobil: 0735 68 10 86.

Britta Sjöström är journalist, författare och föreläsare. 2019 utkom hennes tredje bok, Hjärnan och Kärleken, Tidigare utgivning är Hjärnan bakom allt och Våga Misslyckas.
I Hjärnan och Kärleken, berättas lättsamt hur vår magiska hjärna styr kärlekens uppgång och fall. Hjärnan bakom allt är en spännande inblick i hur hjärnan styr våra liv och ställer till en del bekymmer..
Brittas första bok, Våga Misslyckas, baseras på erfarenheter från hennes företagarliv inom journalistik, och är en handbok i att bli framgångsrik – och överleva. Här kan du kontakta Britta. Här kommer du till hennes hemsida. Och här kommer du till hennes författarsida på Facebook.Så här skriver Aliya Dahlgren om sitt författande och sin bok: 
Jag är en mix mellan Sverige coh Egyptien. Min debut kom 2017, då jag var 57 år, med romanen Hjärtat fullt utav dig. Min främsta drivkraft är den bubblande berättarglädje som bor i mig. Och mina vassaste vapen livlig fantasi, humor, nyfikenhet och sinne för dramatik. Hjärtat fullt utav dig, är en verklighetsbaserad berättelsen som spänner över åttio år och bygger på min egen familjehistoria. Genom boken får vi följa tre generationer kvinnor som alla kämpar med frigörelse, identitet och kärlek. På femtiotalet, förälskar sig en av kvinnorna i en man från Mellanöstern, han kom att bli min pappa. Det blev blir en kamp mot omgivningens fördomar och rädslor för det som är annorlunda. Boken har belönats med utmärkelsen Månadens Bok av Boklysten, och har fått uppmärksamhet i press. Just nu finslipar jag manuset till min andra roman, Allt var för Liv. En spänningsroman som innehåller alla de ingredienser som håller berättelsen levande och läsaren på halster genom hela boken. Relationer, kärlek, intriger, mystik, sex och svek. En stor portion galenskap. Och inte minst oväntade vändningar. Håll utkik hösten 2019! Här kommer du till Aliyas författarsida på FB. Här kommer du till Aliyas FB-profil.