Författarporträtt

Athina Strataki är konstnär och fotograf. Hon är uppmärksammad för sina originella bilder i Vissa har andra utvägar – en kokbok bland annat. Boken, som är översatt till åtta språk, vann första pris i The Gourmand World Cookbook Awards i Yantai, Kina 2015, samt första pris i Best of the Best, både på bokmässan i Frankfurt samma år och i Paris 2020, samt i Riyadh, Saudiarabien 2023.
År 2019 vann hon priset Honorable Mention i Black & White Spider Awards och i International Photography Awards 2020.
Hon är även uppskattad och omtalad för sina bilder i Evighetskalendern från Danderyds sjukhus – med glimten i naveln, den provokativa antologin Roffe och andra kvinnliga förebilder, samt för sin poetiskt obstinata bildserie I am half-sick of Shadows, said the Lady of Shalott. På senare år har Athina utvecklat sitt koncept där hon såväl inomhus som utomhus, skapar en illusion med sina fotografier i samverkan och i dialog med växtligheten samt (ute)rummets form och karaktär.
I augusti 2023 kom Flora Magica, en färgstark coffee table book hon skapat tillsammans med journalisten Elisabeth Krogh och som handlar om livets olika skeenden. Athina har haft flertalet separatutställningar och är representerad både i Sverige och internationellt. Hon håller även workshops i visuell kommunikation, kreativ storytelling och intuitiv fotografering. Här kommer du till hennes hemsida, och här till Instagram, här till FB. 
Övrig kontaktinformation: athina@athina.se, 070 722 12 67

Britta Ivarsson Possnert debuterade som person en marsdag 1952 i Leksand Dalarna. Uppväxten innanför det rödmålade staketet på Ivarsgården var fylld av kärlek och trygghet. Författardrömmen började redan där en julafton 1960, när hon skrivit sin första julsaga.
Britta gav sig ut i världen med kärlek och tilltro till livet i ryggsäcken. Hon arbetade i psykiatrin i 40 år. Hon gick skrivarkurser och författarskola på Marstrand och fick en del texter publicerade i tidningar. Men författardebuten kom att dröja tills hon gick i pension/passion 2018. Då kom hennes självbiografi Under ”bara britta”. Samma år vann hon en novelltävling hos Sverigeförfattarna Just nu har jag en kris, med min man men han vet inte om den. Då blev hon också medlem i Sverigeförfattarna. 2019, kom hon ut med en novellsamling: Novellfesten, som innehåller 13 noveller om livet som pågår på gott och på ont. 2020, vann hon medverkan i antologin Det var inte jag, med novellen: Skuldsanering. 2022, medverkar hon i antologin Vi planterar där vi står med novellen Väntrum. Under 2022 räknar hon med att komma ut med sin roman: Bruten pakt. Som pensionär är hon nu redaktör i tidskriften Bodabygden och styrelsemedlen i Fåröakademin.
Här kommer du till hennes Facebooksida. Och här till hennes blogg. Mail: 
britta.possnert@gmail.com tel.nr:0733 484326. 

Gunilla Cullemark föddes 1960 i Norrtälje men växte sedan upp i Ronneby. Nu bor hon sedan många år i Stockholm. Hon debuterade 1993 med romanen Luskokarungen på Hanvedens förlag. Den var inspirerad av pjäsen Luskokarna, en av flera pjäser som hon skrev för kulturföreningen RoJ i Haninge, Stockholm. Både boken och pjäsen handlar om tvätteriarbetarna i Haninge på 1920-talet.
Med novellsamlingen Vinddrake uppmärksammade hon invånare i Stockholms mångkulturella förort Jordbro, där hon själv bodde i 25 år. Samtal inspirerade till noveller och boken trycktes tillsammans med konstnären Åsa Hedbergs illustrationer på Författares Bokmaskin 2004.
Kajakbyggerskan kom ut 2020 på Hoi förlag och handlar om Mia som blir övergiven av sin sambo och tappar fotfästet. Hon har svårt att rucka på ett livsmönster som sitter som berget. Ända tills hon trots sin erfarenhet av sorgligt skeva smörknivar i träslöjden bestämmer sig för att bygga en egen kajak.
Förutom att skriva åker Gunilla tillsammans med en kollega runt i skolor och ger berättarföreställningar och workshops. Hon är också aktiv i Berättarnätet Öst med sina muntliga berättelser som hon oftast hittat på själv.
Här kommer du till Gunillas författarsida på FB. https://www.facebook.com/forfattaregunillacullemark

Birgitta Backlund använder Birgitta Andersson som sitt författarnamn. 2010, vid 67 års ålder, debuterade hon med den självbiografiska boken Blondie. I den berättar hon om sina 16 år på olika institutioner, om övergrepp, prostitution och narkotikamissbruk. Boken blev en succé och har hittills sålt i över 100 000 ex. Sedan sin debut har Birgitta gett ut ytterligare tre romaner och medverkat i sjutton novellantologier.
2016 kom hon ut med Lustans Tivoli. Det är en mustig berättelse om en sjuttioårig kvinna och skrevs mest som en protest mot att alla kvinnor i den erotiska litteraturen är så unga och vackra.
Under 2018 kom hennes tredje roman Tillbaka till Barcelona. Boken handlar om en kvinna som omvärderar sitt liv, raserar sina fördomar, kastar sig ut i det okända – och finner lyckan och kärleken på ålderns höst. Fängslande kärlek är Birgittas fjärde roman och släpptes 2020. Den handlar om kvinnorna Carina och Marit som har avtjänat långa fängelsestraff på kvinnofängelset Hinseberg. De är kära i varandra och hoppas på att de en dag ska få ett harmoniskt liv i frihet. Men ingenting blir som de tänkt sig. När Marit muckar stjäl hon en miljon kronor i cash från sin pappa som är en ökänd knarklangare och råbarkad maffiaboss. Och honom blåser man inte utan att det blir konsekvenser. I boken får vi följa med Carina och Marit på en svindlande och halsbrytande flykt för att undkomma vedergällning.
I dag är Birgitta 80 år och bor sedan många år tillbaka med sin man i stockholmsförorten Täby. Trots sin ålder lever hon ett aktivt liv och reser runt i landet på olika författarevent, är flitigt anlitad som föreläsare och håller också skriv-ditt-liv-kurser.
Birgittas författarsida når du här. Övrig kontaktinformation: bigbiba@hotmail.se mobil: 0735 68 10 86.

Ingrid Hultqvist är född 1959 och i sitt författarskap har hon tagit sig an kulturhistoriska ämnen. 2019 utkom den kulturhistoriska vandrings- och upplevelseboken Klippbyar i Provence (förlag Outdoorbooks), som har tillkommit successivt under vistelser i det provensalska landskapet. Boken listar 20 vackra klippbyar, så kallade villages perchés, som lätt går att nå från Medelhavskusten vid Nice. Fokus ligger på historia, kultur, matupplevelser och sevärdheter bortom de vanliga turistresmålen.
2023 kom Skulpturerna på Djurgården (förlag Outdoorboks), en populärvetenskaplig guide till de nästan 80 skulpturer från skilda tids- och konstepoker som placerats ut på Djurgården under de gångna 200 åren. De gör Djurgården till en unik skulpturstadspark och med boken i hand ges möjlighet att stifta bekantskap med både konstepokerna, skulpturerna och skulptörerna bakom verken.
Parallellt har hon också tagit steget över till det skönlitterära området och en första roman är inplanerad för boksläpp under 2025. Det är en relationsroman som utspelar sig i parallella tidscykler och som bland annat tar upp psykisk ohälsa och utsatthet inom familjen.
Ingrid Hultqvist är född och uppvuxen i Sölvesborg i Blekinge och tog kulturvetarexamen med informationsinriktning vid Lunds Universitet. Sedan 1985 är hon bosatt i Stockholm där hon är verksam inom kommunikationsbranschen. Hon har även gymnasielärarexamen vid Stockholms universitet i svenska, kulturhistoria och mediekunskap.

Johan Smedberg  debuterade sommaren 2018 med Glittergruvan, en spänningsroman som utspelar sig i Roslagsbyn Herräng. Byn som har cirka 400 invånare och som varje sommar invaderas av 5 000 Lindy hop dansare från hela världen.
2020 släppte Johan uppföljaren Ekbacken, där vi återigen får följa huvudpersonen Eliot Janssons kamp tillbaka från ett kriminellt leverne.
Sommaren 2022 kommer hans tredje bok i Herräng-serien. Prästängen. Hösten 2021 gav Smedberg förlag ut Haningeantologin Vårat Haninge. Femton Haningeförfattare skildrar Haninge. Johan har en novell i den boken.
Johan är född i Haninge, men har tillbringat alla sina somrar i Herräng.
Här kommer du till Johans författarsida på Facebook.
Du hittar Johans böcker här.
Vill du ha kontakt mailar du smedbergforlag@gmail.com


Carina Aynsley – aktuell med en ny roman; den tredje fristående delen i Grann-sviten: Grannar … änglar och demoner. Del 1 och 2, Grannar … i nöd och lust och Grannar … hämndens timma, har tagits emot med applåder och finfina recensioner från läsare, bokbloggare och recensenter.
Tidigare utgivning: 52 år och okysst, 2021, en mustig, dråplig och eldig Hälsingeskröna som utspelar sig under 60-talet. Lite salt, lite surt och resten sött, 2020, novellsamlingen som är som en påse praliner – det finns en godbit för alla, som en bokbloggare uttryckte det. Carina debuterade som författare år 2012 med blogg- och fotoboken Ajj La Vjoo – 90 dagar i Nepal från sin volontärtid bland gatubarn i Kathmandu. Åren 2014 – 2019 har hon medverkat i ett trettiotal novellantologier och har utnämnts av Sverigeförfattarna till Norrlands Novelldrottning.
Carina Aynsley är företagare sedan många år och vid sidan av författandet arbetar hon som tolk för hörselskadade och är även certifierad nationell guide. Vidare arrangerar hon mässor samt reser land och rike runt på marknader och boksigneringar.
Hennes hemsida www.aynsley.se når du här.
Viktoria Almgren, är född 1961 och uppvuxen i Huskvarna. År 2023 debuterade hon med sin deckare Fucking Trafficking. Hon har arbetat många år inom det grafiska, samt haft andra egna företag. År 2009 flyttade hon till USA där hon arbetade som manager på ett museum. Efter 6 år i Chicago flyttade hon ner till Florida, där hon började skriva. Efter att ha pratat med en prostituerad kvinna om hennes liv, väcktes idén om att skriva en deckare. Efter flertalet intervjuer med prostituerade i Asien, Brasilien och Méxiko fick hennes bok liv år 2023. För närvarande arbetar hon med del 2 av Fucking Trafficking, samt tillsammans med en grupp missbrukare, en folder för skolan. Den ska användas av 4 underbara personer vid deras möte med ungdomar och när de håller föredrag på skolorna. Deras erfarenhet och möte med ungdomarna skall utmynna i en bok, med namnet Missbrukarens träsk. Viktoria pendlar mellan Jönköping och Chicago, men kan nås på vickanalmgren@gmail.com eller FB.

Katharina Wallenborg är före detta politisk sekreterare och kommunalråd men ägnar sig numera helt åt skrivande (samt studerande). Hon har givit ut två böcker: Lokala partier i svensk politik, samt Sleuths by chance. Här kommer du till instagram med bilder. Boken har Katharina skrivit tillsammans med australiensiskan Jane Hone. Den första boken handlar om lokala partiers inflytande och utveckling i svensk politik och innehåller ett flertal intervjuer med politiska företrädare. Den andra boken är den första i en serie detektivhistorier som utspelar sig i medeltidsstaden Rothenburg ob der Tauber i Bayern. Katharina har även en blogg där hon intervjuar kvinnor från olika länder vilken du hittar här. Kontakt: k.wallenborg@mail.comRobert Eklöf är född i Eskilstuna 1953 och har bott där hela sitt liv förutom tre år som han  bodde i North Carolina. Så här skriver han själv: Större delen av mitt yrkesverksamma liv har jag jobbat med inköpsfrågor på Volvo och har under åren skrivit mängder av mail och affärsbrev. Tyckte jag var bra på att uttrycka mig i skrift, så att skriva en bok borde väl inte vara så svårt … trodde jag i min enfald. Att skriva en roman är dock något helt annorlunda vilket jag har fått lära mig den hårda vägen. Än så länge har jag bara min debutroman Hotell Baobab (2022), en spännings/relationsroman, att skryta med. Idén till boken fick jag när min fru och jag besökte ett naturreservat i Sydafrika för ett tiotal år sedan. Närheten till djuren var slående och det var lätt att föreställa sig hur sårbar man skulle vara utan ett fordon. De vilda djurens utsatthet och den ständigt pågående tjuvjakten är saker som redan tidigare engagerade mig vilket så småningom ledde till att jag skapade en berättelse på detta tema. Bokens två kvinnliga huvudpersoner har under åren blivit mina dagliga följeslagare och ser ut att bli det ytterligare ett par år. Romanen domineras av spänning men varvas med kärlek och i viss mån vår tids ödesfrågor. I mitt skrivande lägger jag stor vikt på att händelseförloppet ska vara realistisk, gillar att skriva dialog, gärna om känslor.
Robets Facebooksida når du Här
Tel: 07337084475
E-mail: robban8421@gmail.com


Leif Bornvik debuterade med sin bok Kvarlämnat på perrongen på förlaget Ord & Visor 2017. En självbiografisk roman, stundtals mörk, men ändå humoristisk. Klarinetten och jazzmusiken blev hans pubertala ledstång och flyktväg från en kaotisk familjesituation. Att han så småningom hamnade i IT-branschen var en slump. En slump som visade sig vara ett snabbtåg för klassresenärer. Men det var en resa med oklar destination. Karriären och den långa resan som entreprenör var i många stycken en krokig men framgångsrik färd. Kvar på perrongen blev allt det han trodde sig kunna lämna. Leifs andra bok Gubbjävlar, kom ut 2019, en humoristisk tänkebok som bottnar i allvar illustrerad av konstnären Titti Winbladh.
En tredje bok är på gång. En spänningsroman där kärnan är relationer. Entreprenören Tom har sålt aktiemajoriteten i sitt företag till ett investmentbolag. Så länge sifforna pekade uppåt idel leenden och ryggdunkar. Men nu har leendena stelnat, fientligheten och misstron skär i honom. En stark person i hans närhet som inte accepterar det som är på väg att ske. Och det är inte bara firman hon tänker på. Hon är mån om honom som person på ett alldeles särskilt sätt … Men räcker det för att rädda firman – och honom? 
Här kommer du till Leifs FB-sida. Och här kommer du till Leifs hemsida. Leifs mailadress är: leif.bornvik@gmail.com.Maria Byquist har skrivit barnboken Jakten på slottsdraken. Inom kort kommer flera uppföljare som nu ligger på förlaget. När Maria inte skriver reser hon runt i landet och underhåller barn och vuxna som ballongprinsessan med sin drake på axeln. Maria har medverkat i bland annat Nyhetsmorgon. Här kommer du till Marias Författarsida.
Teresa Allzén är författare till boken I det dolda, en annorlunda psykologisk roman som rymmer både prosa och dikt för att skildra ett människoöde, familjelivets labyrinter och ett terapeutiskt universum. Den handlar om Markus som är mycket framgångsrik i sitt yrke som företagare i spelutvecklingsbranschen. Han är gift, har två barn och ett välbeställt liv. Bakom den lyckade fasaden döljer sig dock en annan verklighet som fått Markus att söka psykoterapeuthjälp: han har svåra relationsproblem och har varit på flykt ifrån sig själv större delen av sitt liv. Han för en terapidagbok – rädd att glömma det viktiga i terapiprocessen, så som han har glömt så mycket annat … Viveka är hans terapeut. Hon skriver för att bearbeta, förstå eller bara reflektera över det som sker. Det är två parallella berättelser, två perspektiv där läsaren bjuds in bakom lyckta dörrar.
Teresa Allzén är psykolog och psykoterapeut utbildad inom flera psykoterapimetoder. Litteratur, konst och egna kreativa uttryck inom teater, musik och skrivande har varit hennes ständiga följeslagare i livet, både som privatperson och terapeut. Hennes FB: I författartankar - Teresa Allzen "I det dolda". E-mail: idetdolda.allzen@gmail.com Här kommer du till hennes hemsida. Hennes Instagram är teresa_allzen_forfattare.

Journalisten Pe Kå Englund föddes 1968, är bosatt i både Örebro och Stockholm och arbetar som Publisher på Svensk Bokhandel. Tidigare har han varit nyhetschef inom Mittmedia. Han har också varit på Örebrokuriren i ungefär tio år och på Aftonbladet i 16 år. Totalt har han jobbat som journalist i snart 30 år, bland annat på Aftonbladet. 2015 romandebuterade han med Född på en söndag. 2016 kom hans andra bok Några rader till svartåns finaste krokodil ut. Den handlar om Nick som har flyttat ut ur sovrummet och ner i källaren och umgås med sin fru via Facebook. Här når du PeKås sida.

Författarporträtt

Ewa Åkerlind som är född 1957 har ett förflutet inom markandsföring och PR. Hon debuterade som författare 2009 med boken Saknad, dikter ur sorgen, 2011 kom Från hängmattan ser jag havet Böckerna skrev hon efter en personlig förlust. Intresset för skrivandet ledde till att hon också startade förlag. I dag äger och driver hon Ordberoende Förlag.
Här kommer du till hennes FB

Per Berg är född 1958 i Norrköping, uppvuxen i Nyköping och nu bosatt i Stockholm. Han har under hela sitt yrkesverksamma liv arbetat med frågor som rör säkerhet, hälsa och miljö. Han började skriva skönlitteratur under våren 2005 och har under 2014 medverkat i novellantologierna #Älskanoveller – 26 nyanser av Sverige och #Älskanoveller – 30 nyanser av kärlek utgivna på Ordberoende förlag, Insikter och Över en fika utgivna på Ariton förlag och Bakom Masken på Whip Media genom Författarsällskapet på Facebook. Han har också under 2015 och 2016 medverkat i serien de Sju dödssynderna på Ariton förlag. Några av hans noveller (serien Synd) är också inlästa och finns på bl.a. Storytel. 2018 släpptes Fadern sonsn och den helige ande. Boken är är Pers första roman. Här kommer du till Pers Facebooksida. Mail: per.berg@bokmanglarn.se

Ann Gewecke debuterade 2023 med Pennskaft & pessar, en historisk roman som tar sin början år 1926. Mellanskrigstiden var en omvälvande tid som för de svenska kvinnorna innebar större självständighet och ökade rättigheter. Vi får följa Ruth, romanens huvudperson, som drömmer om eget oberoende som yrkeskvinna med klädbutik och egna kreationer, inte äktenskap, man och barn som hennes far insisterar på. Den yrkeskarriär hon föreställt sig kommer dock att gestalta sig helt annorlunda. Nya erfarenheter, perspektiv och insikter leder henne in på helt andra vägar. Vägar där hon kan göra verklig nytta. Pennskaft & pessar är en berättelse som berör flera olika fält: samhällsnormer och förväntningar, kvinnokamp och kvinnors rättigheter, abortfrågan, jämställdhetsfrågor och ekonomisk självständighet. Moraliska dilemman liksom sorgebearbetning och att staka ut sin egen väg framåt i livet är andra ingredienser i handlingen. Pennskaft & pessar är den första delen i en trilogi och har fått mycket fina recensioner. Läs mer om boken och tiden den utspelar sig i härAnn Gewecke är yrkesutbildad lektör och har arbetat som legitimerad bildlärare och konsthantverkare inom keramik och textil. Hon är medlem i Författarcentrum och Konsthantverkscentrum. Under sina yrkesverksamma år har hon tidigare arbetat som projektledare inom IT-sektorn, varit ledamot i kommunfullmäktige och tingsrätt. Bland mycket annat. Läs mer om Ann som lektör här. Anns författarsida på instagram hittar du här, Anns lektörssida på Facebook hittar du här. Mejl: ann@gewecke.se

Elisabeth Magnusson Rune är civilekonomen och biologen som hoppade av ekorrhjulet för att satsa på sin gamla dröm, att skriva böcker och att arbeta med det skrivna ordet. 2016 kom fotoboken Hitta läkningen i skogen – En hjälp ut ur utmattningssyndrom (utgiven på Whip Media), som hon skrev efter det att hon själv fått uppleva den ökända väggen två gånger under sin yrkeskarriär. Elisabeth har hittills varit med i elva antologier, varav två om skrivande. 
Elisabeth har på sitt förlag ElMaRu Förlag hittills gett ut sju titlar. Den näst senaste är 99 sätt att använda en hundbajspåse - skitnö(r)dig kunskap om hundbajs och plast. En bok om bland annat plastpåsars miljöpåverkan, inte minst vad gäller spridning av mikroplast i naturen. Den senaste är en tjock släkthistoria om Elisabeths farfar, som hon skrivit tillsammans med sin 90-åriga pappa: Elis Magnusson – Elis Magnusson - från dalsländsk bondpojke till Sveriges främste expert på fartygsmotorer. Det är en gripande släkthistoria som handlar om djup syskonkärlek, men också om bittra släktkonflikter. Den handlar om sjukdom och död i tuberkulosens spår och om en djup Gudstro i Schartauansk anda. Boken börjar i Bohuslän för tvåhundra år sedan, går via södra Dalsland och slutar i Göteborg.
Elisabeth har ett stort intresse i att skriva släkthistorier och 2023 planerar hon att komma ut med ännu en släkthistoria, denna gång om Lilla-Anna, Skandinaviens minsta dam. Dessutom planeras ännu en bok att utkomma 2023, men titel och ämne är än så länge en hemlighet.
Elisabeth är med i Litterära Konsulters Sällskap och arbetar som lektör och textgranskare. Elisabeths FB-sida når du här. Hennes lektör- och författarsida når du här. Mail: elisabeth.magnussonrune@gmail.com

Pia F Davidson har skrivit sex skönlitterära böcker, Så tuktas en svinpälsI likets vänkrets och Vänner i nöd, vänner i dödär hårdkokta feelgood med spänning och humor.  Astrids resa är en historisk feelgoodThoras arv samt Konsten att bli lycklig med arbetsnamnet Att beställa en karl, som släpptes i oktober 2022. Pia började skriva först i mogen ålder. I bagaget har hon en lång karriär inom detaljhandeln, både med personalfrågor, marknadsföring och färskvaruhantering. När hon inte skriver befinner hon sig på mässor, föredrag och turnéer samt driver Sverigeförfattarna tillsammans med en samling hängivna eventgeneraler. 
Pias hemsida når du här. Hennes författarsida når du här. Övrig kontaktinformation: friedrichse@hotmail.se mobil: 0708 56 65 00.

Eva Jacobson debuterade 2016 med boken Genom glaset med undertitel Swedenborg och Viveca. 2024 kom uppföljaren Vibrationer. Böckerna är psykologiska thrillers. Eva är beteendevetare och har en bakgrund som vägledare, karriärcoach och rehabkonsult. Hon är med i Swedenborgssällskapet och vill med boken "popularisera" Swedenborg och göra honom mer känd i Sverige. I utlandet är han redan världskänd. Evas hemsida finner du här och hennes Facebooksida finner du här
Ragnar A Söderling, som debuterade som romanförfattare 2019, föddes i Motala 1946. Trots att han älskade att läsa och tyckte det var roligt att skriva uppsatser drömde han aldrig om att bli författare. Ragnar utbildade sig till ingenjör efter realexamen. Efter flytt till Storstockholm arbetade han sjutton år inom den svenska Philipskoncernen. Då han läst in en fil.kand. i företagsekonomi tillfrågades han om att doktorera – det verkade orealistiskt, då han var mitt i karriären. Trots det blev han ”hobbydoktorand”.
Efter att ha startat ett konsultföretag 1984, som drevs på heltid i drygt tio år, anställdes han av Högskolan Dalarna och doktorandstudierna återupptogs. Han disputerade 2006 vid Stockholms universitet. Vid sidan av yrkeslivet har Ragnar bl.a. varit ordförande i Ingenjörer för miljön och varit chefredaktör för ”Campaign for the Earth” tidskrift ”the Campaigner”, Från 2009 arbetade Ragnar som lektor i entreprenörskap vid Lunds universitet till sin pensionering 2013. En kollega frågade ”Vad skall du göra när du går i pension?”. Han svarade ”Har inga sysselsättningsproblem men skulle jag få det kan jag skriva romanen jag pratat om i 25 år.” Vad är det?” sa hon och Ragnar berättade om ett människoöde som han träffat på. Kollegans reaktion var: ”Det där borde du söka stipendium för”. Ragnar fick stipendium för att kartlägga ett intressant kvinnoöde i syfte att skriva en roman baserat på det. Det har inneburit att han under flera år ägnat mycket av sin vakna tid tillsammans med en död kvinna. Han fann att hennes liv var så intressant att det inte fick plats i en roman utan att det behövdes en trilogi. Så föddes idén till ”Trilogin om Signe”. Första delen Flickebarnet Signe släpptes 2019. Nu pågår skrivandet av del två ”Professorskan Bergner-Andersson” som förhoppningsvis släpps våren 2023. Ragnar har även påbörjat forskning för del tre ”Reformpedagogen Bergner-Alm”.
Mail: ragnar@videpro.se Här kommer du till hemsidan.
Läs om inspirationskällan Signe Bergner här.

Hanna Wesslén (född 1982) är uppvuxen på Lidingö och numera bosatt i Täby. Hon är civilekonom med en magisterexamen i företagsekonomi från Stockholms universitet. Efter studierna gav hon sig in i revisionsvärlden där hon spenderade många år med att förvärva ytterligare kunskap och praktiska färdigheter. Men hennes passion för berättande och skrivande ledde henne till att byta bana och idag är hon mångsidig konsult, författare och manuscoach. Hanna har startat Haweby förlag som tillhandahåller både projektledning och coaching kring bokutgivning. Utöver detta driver Hanna och författarkollegan Anna Samuelsson även podden Trycksvärta. Tillsammans dyker de djupt ner i skrivandets och egenutgivningens värld och delar sina erfarenheter för att inspirera, informera och stödja andra nyblivna och aspirerande författare på deras resor.
Hannas debutroman, spänningsromanen Sprickan i fasaden, utkom i december 2022. Handlingen tar oss tillbaka till 2002, till en tid av oroligheter. Moral och rättvisa ställs mot ekonomisk vinning i en tät historia med parallella handlingar som vävs samman. Med Stockholms finansvärld och Nepals inbördeskrig som kuliss, visar Hanna sin förmåga att förena olika världar i en fängslande och fiktiv berättelse. Boken är den första i trilogin Nepalsviten, och Hanna är för närvarande i full gång med den andra delen, planerad till hösten 2023. Med denna trilogi planerar Hanna att fortsätta utforska de teman och konflikter som introducerades i Sprickan i fasaden. Hannas hemsida når du här, och här kommer du till hennes Instagram, Mejladressen är: info@hannawesslen.se


Marie Bergenulf debuterade våren 2020 med romanen Genom helvetet mot livet, en berättelse som berör ett ständigt aktuellt ämne – våld i nära relation. Romanen skildrar en kvinnas kamp att ta sig ur en mycket destruktiv relation, en kamp både för sig själv och sina barn. Läsaren får en inblick i hur det kan vara att leva under ständig psykisk press och hur ett eftervåld kan ta vid när relationen slutar. Boken berör också hur samhällets olika instanser involveras i familjesituationen – socialtjänst, polis, domstol etc.
Romanen har fått mycket fina recensioner och har även uppmärksammats både i dagstidningar och veckotidningar.
Marie Bergenulf är född och uppvuxen i Falun och arbetar till vardags med rådgivning och kvalitetsfrågor inom redovisningsbranschen. Här Här kommer du till Maries författarsida och här till förlagets hemsida. mejladress: mariebergenulf.forfattare@gmail.com

Helena Josephson är född och uppvuxen i Stockholm. Hon är socionom familj- och nätverksterapeut, och nu verksam inom socialtjänsten. Hon har ett passionerat intresse för frågor som rör relationer, kärlek, andlighet och sexualitet, vilket inte bara utgör grunden för hennes skrivande utan för hela hennes liv.
Debutboken Gud i London (Faun förlag 2018) är en självbiografisk roman, om en livsresa som börjar i prästfamiljen på Östermalm, med stopp på S:t Görans barnpsyk, Katarina ungdomshem, Bhagwanrörelsen, ashramet i Indien, sexklubbar i Stockholm, Socialhögskolan, socialtjänsten, i terapi och under bar himmel vid Allhelgonakyrkans vägg …
Kär-lekar (Miramir Förlag 2020) är en novellsamling som kan upplevas både stötande och provocerande. Den handlar om vanliga människor som hamnar i oväntade och erotiskt laddade situationer. Gängse uppfattning om moral, trohet, sexualitet och kristen tro utmanas. Hösten 2022 kommer hennes tredje bok Skål för en Groda, som baseras på dagboksanteckningar när författaren drabbades av ett malignt lymfom.
Här kommer du till Helena Josephsons FB-sida 
Här kommer du till Boktuggs intervju med Helena Josephson. 

Jan Björkman debuterade 2015 med novellen Kappuschino i Ariton Förlags novellantologi Över en höstfika. Efter det har ytterligare ett drygt tiotal noveller publicerats i olika novellantologier. Under 2018 kom Gudomliga Synder, vilken också släpptes som ljudbok. I början av 2019 kom romanen Världen Tak, vilken till sommaren åtföljs av Urmakarens Verk. Jan skriver också på romanen Alkemistens Bibliotek. Jan är utbildad språkvetare och när han inte skriver är han verksam som managementkonsult, förändringsledare och projektledare. Här kommer du till Jans Facebooksida. Mail: jan@fambjorkman.se


Svenåke Boström, författare, föreläsare och förläggare. 
Svenåke har arbetat i tidningsbranschen hela sin karriär, största delen på Sundsvalls Tidning som reporter, redigerare, nattredaktör och medieutvecklare.
Efter att han slutade på tidningen startade han eget förlag som lever vidare med nya ägare när han flyttade till Stockholm. Svenåke har gett ut ett stort antal böcker sedan 1976. De senaste åren ser utgivningen ut så här:  2014 – Den tändande gnistan. 2015 – Hurra skolan brinner! 2015 – Sofia Bugges sigill. 2016 – Hela harv i lågor. Just nu skriver han på en bok med arbetstiteln Om jag varit en humla  - eller Hål i huve´t på en murvel. Den utkommer i början av 2022. Hans hemsida är sistaordet.nuHär kommer du till hans FB-sida, och här till hans mail. Telefon: 070-564 19 91.

Jannice Eklöf har alltid drömt om att bli författare. Ända sedan barnsben har hon haft näsan i en bok (eller på senare år snarare placerat den i öronen), och hon har alltid använt skrivandet som bearbetning av de tunga upplevelser hon gått igenom. Till vardags jobbar Jannice med det lokala annonsbladet Ljunganbladet som hon äger tillsammans med en affärspartner, och på sidan av det driver hon företaget Joniva AB. Där får hon utlopp för sin kreativitet som författare, fotograf och frilansjournalist under namnet “Jannice Eklöf Text & Bild". 2016 debuterade Jannice med feel good-romanen Genom paradiset på en spikmatta, efter att tidigare ha medverkat i två novellantologier. Två veckor efter bokreleasen diagnostiserades Jannices då femåriga dotter Juva med ALL; Akut lymfatisk leukemi, och allt arbete med boken ställdes in. Under Juvas två och ett halvt år långa behandling påbörjade Jannice en dokumentation över familjens vardag, som kom ut i bokform i augusti 2022. I 30 månader får läsaren följa hela förloppet från Juvas rekordlånga insjuknande till att behandlingen avslutas. Jannice skriver nu på en uppföljare till 30 månader som beskriver tiden efter, när den sargade familjen ska hitta tillbaka till en vardag utanför sjukhusbubblan. Främst fokuserar den på Juvas storasyster Jennilie, som kraschade psykiskt efter systerns behandling, och vars mående blivit familjens nästa kamp. Här hittar du Jannices hemsida.
Facebooksidan är här Jannice nås på: info@joniva.se

Anita Santesson är författare, redaktör, regissör och filmare. Tillsammans med Ralf Novak Rosengren har hon skrivit den prisbelönta ungdomsboken 5768 visningar på Youtube och uppföljaren 9 Liv. Hon har också skrivit för scenen och fick med sin ensemble Jeunesse musicales pris YAM Awards för föreställningen Bach in the Street. Anita driver även Vargkatten produktion och förlag tillsammans med Lars Farago. Hennes roman När djävulen kom till Bagarmossen är en modern Fausthistoria om det eskalerande gängvåldet ur en gymnasielärares perspektiv. Anitas FB-sida når du här, och här kommer du till hennes hemsida. Övrig kontaktinformation: mobil: 0739 41 49 72

Lotta Henrikson debuterade 2016 med boken Morrgans hundgodis. Boken är skriven för alla hundägare som vill göra något extra för sina hundvänner. Morrgan, som är Lottas hund, inspirerade henne till att skriva en kokbok till honom och hans fyrbenta hundkompisar. Morrgan har också varit till stor hjälp med att smaka av alla läckerheterna. Ann-Charlott Henrikson föddes i Sundbyberg 1945. Hon har arbetat som kock, krögare, bröllopskoordinator, reseguide och drivit flera restauranger. Nu arbetar hon som volontär i kaféet på Frälsningsarmén på Söder.
Hennes intressen, forutom skrivandet, är hundar och boxning. Hon var med och startade gruppen "De grå pantrarna" på Narva boxningsklubb i Vasastan.
Lottas och Morrgans hemsida hittar du här. Facebooksidan hittar du här. Morrgans hundgodis hittar du också på Facebook under det namnet.
Kontaktinformation: lotta.henrikson@outlook.com
Mobil :  076 - 807 45 51.