Våra kurser och föreläsningar

Välkommen till vår sida Kurser!


Nedan hittar du information om våra kurser Grundstenen och Författarkursen, samt våra föreläsningar på Seniormässan i Stockholm den 2-4 oktober. Planeringen för nästa års Litteraturkryssning med Birka Cruises, den 7-8 april, är också i full gång. På den här sidan kommer vi att lägga ut information om våra föreläsare, program och allt annat som kan vara bra att veta. På bilden ser du arrangörerna av våra kurser, Pia F Davidson, Lill Viljesten och Birgitta Andersson Backlund.

Skriv, skriv, skriv!
Välkommen till vår monter  C13:11 Ordförrådet på Seniormässan i Älvsjö (Stockholmsmässan). Seniormässan i samarbete med Stockholmsförfattarna (Sverigeförfattarna), bjuder på fem föreläsningar per dag på ämnet Inspiration för dig som vill skriva och kanske sätta ditt liv på pränt.
Föreläsare
Pia, Lill och Birgitta är tre tuffa författare som började skriva i mogen ålder. Nu delar de med sig av sina erfarenheter och ger dig sina bästa skrivtips.
Birgitta Andersson Backlund debuterade vid 67 års ålder. I dag är hon 75 år och har kommit ut med tre romaner och medverkat i sexton novellantologier.
Lill Viljesten 71 år, var en framgångsrik modedesigner innan hon kom ut med två barnböcker. Nu skriver hon på en släktkrönika i tre delar.
Pia F Davidson, 62 år har under de senaste fem åren kommit ut med tre mustiga och hårdkokta feelgood. Nu arbetar hon på två historiska romaner.
Läs mer om författarna under flik Författare.

Program
•       A och O för att lyckas med sitt skrivprojekt.
•       Det här behöver man.
•       Snabbguide.
•       Vanliga misstag.
•       Fem tips.

En föreläsning tar ca 35 minuter. Boka plats genom att kryssa i formuläret nedan. Har du frågor kan du maila till: forfattarevent@outlook.com där det också går att boka. Eller ring 0708 56 65 00.

Föreläsningarna är gratis. Reservation för ändringar i programmet.Författarkurs
En kursdag för dig som vill utveckla ditt skrivande.
Passar både nybörjaren och den som redan debuterat. Max 12 deltagare. Pris 2 950kr.
Fakta
Vasagatan 7 i 7A:s lokaler, söndagen den 25 november 2018.
Program
09.15 – 09.30  
Välkommen och presentation.

09.30 – 10.10   Syfte, mål och målgrupp. Pia F Davidson, går igenom grunden för skrivandet.

10.20 – 11.00   Synopsis, en berättelses början, mitt och slut. Birgitta Andersson Backlund och Pia F Davidson redogör för samlat vetande och tyckande i frågan.

11.10 – 11.50    Rebecca Wahren Dalén, använder sin erfarenhet som skådespelare, när hon inspirerar på temat: Ladda ditt skrivande.

11.50 – 12.50    Lunch.

12.50 – 13.30    Med hjälp av sin stora erfarenhet berättar Lennart Guldbrandsson, hur man skriver spännande och engagerande.

14.40 – 14.20     Annie Magnusson, diplomerad lektör, pratar om redigering och att tolka kritik.

14.30 – 15.10     Annie Magnusson, redogör för när en text är färdig.    

15.20 – 16.00    
Kristoffer Lind från Lind & Co pratar på temat: Hur tänker en förläggare?

16.10 – 16.50     My Lundström och Peggy Billefält, som har lång erfarenhet inom försäljning och marknadsföring, berättar vilken MF som verkligen fungerar samt ger konkreta tips hur man kan MF sig och sin bok i sociala medier.
 
17.00 – 17.40    
Aliya Dahlgren, som 2017 debuterade med boken, Hjärtat fullt utav dig, delar med sig av sina erfarenheter.

För att anmäla sig eller ställa frågor: maila till forfattarevent@outlook.com, eller klicka i dig nedan eller ring 0708 56 65 00.
Först när du anmält intresse får du en bekräftelse med betalningsinformation. När du har betalat är du anmäld. Om du önskar faktura går det också bra. 

​​​Med reservation för ändringar Anmälan är bindande när du betalat. Vid återbud från deltagare tre veckor före kurs/event återbetalas 80% av beloppet. Vid återbud närmare event/kurs än tre veckor, utgår ingen återbetalning. Alternativt kan arrangören om möjligt för deltagaren och arrangören, erbjuda plats på alternativ kurs/event.
Om arrangören ställer in erbjuds deltagaren ett nytt datum, om möjligt för båda parter, eller återbetalning av avgiften.

Föreläsare
Lennart Guldbrandsson, författare, manusförfattare och omslagsillustratör. Han är utbildad på manuslinjen på Institutet för högre TV-utbildning i Göteborg. Lennart har skrivit ett stort antal böcker, både skönlitterära och inom skrivandets konst. Lennart har stor erfarenhet inom branschen.
 

Kristoffer Lind startade bokförlaget Lind & Co 1999. Det Kristoffer inte vet om förlagsbranschen är inte värt att veta. Och han drar sig inte för att ”skita i det blå skåpet”. Alla som följer #Förlagspodden känner till hans brutala ärlighet – men vet också att han har en stor portion ödmjukhet.
Dessutom har han en omisskännlig fingertoppskänsla om vilka böcker som slår – och vilka författare som är värda att satsa på.
 
Rebecca Wahren Dalén, är diplomerad från IHR, har en Fil. Kand. i Reklam & PR, samt en Post grad från Drama Studios i London. Hon har arbetat på scenen, regisserat, varit produktionsansvarig och projektledare på PR-byrå samt marknadsansvarig inom Business to Business. I dag arbetar hon som press och kommunikationsansvarig inom sjöfart.
 
Birgitta Andersson Backlund, debuterade med den självbiografiska boken Blondie. I boken berättar hon om sina 16 år på olika institutioner, om övergrepp, prostitution och narkotikamissbruk. Boken blev en succé och har sålt i över 90 000 ex. Sedan dess har Birgitta släppt två romaner, samt medverkat i sjutton novellantologier. När hon inte skriver, reser Birgitta runt i landet och föreläser.
 
Aliya Dahlgren, debuterade 2017 i mogen ålder med boken Hjärtat fullt utav dig. Hon är formad av att ha växt upp med en svensk mor och en egyptisk far i sextio- och sjuttiotalets Sverige. Boken är verklighetsbaserad och inspirerad av hennes egen historia. Nu arbetar hon med sin andra roman med arbetsnamn Myten om Sittande Sveas mustasch.
 
Lill Viljesten, har gett ut två barnböcker. Lill har en textil yrkesbakgrund som designer/formgivare inom mode. För närvarande skriver hon på en relationstrilogi, som spänner över tre generationer. Lill har varit egenföretagare hela sin yrkeskarriär.
 
Annie Magnusson, är författare och diplomerad lektör. Annie, har en lång bakgrund som skribent. Sedan 2017 frilansar hon också som lektör vid sidan av sitt arbete som kommunikatör. Hon har gett ut två faktaböcker på Bonnier Carlsen och är frekvent anlitad av författare med lektörläsning, manusutveckling och coaching.
 

My Lundström, är journalist och copywriter med flera års erfarenhet som strategisk rådgivare inom försäljning och marknadsföring. Idag arbetar hon som skribent på I Bokhandeln vars roll bland annat är att hjälpa författare att stärka sitt varumärke. 
 
Peggy Billefält, är expert på sociala medier och har erfarenhet från sajten Nyheter24, som gjort sig kända för att höras igenom bruset. Nu jobbar hon som journalist och copywriter på hemsidan I Bokhandeln där hon marknadsför författare, lektörer, skrivkurser och förlag.
 
Pia F Davidson, har skrivit tre skönlitterära böcker, varav en är utgiven i USA. Nu arbetar hon på två manus som beräknas komma ut nästa år. När hon inte skriver, arrangerar hon författarevent, håller utbildningar samt driver Stockholmsförfattarna. Pia är utbildad inom företagsledning och detaljhandel.

För att anmäla dig eller ställa frågor: maila till forfattarevent@outlook.com, eller klicka i dig i rutan nedan, eller ring 0708 56 65 00.

Här kommer en presentation av Rebecca Wahren Dalén, som föreläser på Grundstenen och Författarkursen med Våga skriv, improvisiera och gestalta, samt Ladda ditt skrivande. Rebecca är diplomerad från Institutet för högre kommunikation och reklamutbildning. Hon är också Fil. Kand. i Reklam & PR, samt har en Post grad från Drama Studios i London. Rebecca har arbetat på scenen, regisserat, varit produktionsansvarig och projektledare på PR-byrå samt marknadsansvarig inom Business to Business. I dag arbetar hon som press och kommunikationsansvarig inom sjöfart.

Den rosade författaren och manusförfattaren, Lennart Guldbrandssen, skriver bland annat böcker i konsten att skriva böcker. Bland annat, Författarens idébok, Skriv som ett proffs! Manusförfattarens guide samt den skönlitterära Dagarna jag dog. På kurserna pratar Lennart om gestalning och att skriva spännande.

Här kommer en presentation av Annie Magnusson, som är författare och diplomerad lektör. Annie föreläser på Författarkursen. Annie, har en lång bakgrund som skribent. Sedan 2017 frilansar hon också som lektör vid sidan av sitt arbete som kommunikatör. Annie har gett ut två faktaböcker på Bonnier Carlsen och är frekvent anlitad av författare med lektörläsning, manusutveckling och coaching.

My och Peggy ska föreläsa om marknadsföring och sociala medier under rubriken Marknadsför dig och din bok. 
My Lundström är journalist och copywriter med flera års erfarenhet som strategisk rådgivare inom försäljning och marknadsföring. Idag arbetar hon som skribent på ”I Bokhandeln" vars roll bland annat är att hjälpa författare att stärka sitt varumärke. Under föreläsningen går hon igenom olika typer av marknadsföring och berättar vad som faktiskt fungerar och varför. 
Sociala medier-experten Peggy Billefält föreläser om kraften i sociala medier. Med erfarenhet från sajten Nyheter24, som gjort sig kända för att höras igenom bruset, kommer hon med konkreta tips på hur du kan marknadsföra dig och din bok på Facebook och Instagram. Nu jobbar hon som journalist och copywriter på hemsidan ”I Bokhandeln” där hon marknadsför författare, lektörer, skrivkurser och förlag.

När Kristoffer Lind som tjugoåring 1999 startade bokförlaget Lind & Co var det många som höjde på ögonbrynet. En del kallade honom branschens underbarn, andra ruskade på huvudet och spådde fiasko. Men förlaget blev en succé!
Med åren har Lind & C0 växt till att bli ett av de större oberoende förlagen i Sverige och ger ut cirka 100 titlar per år. Förlaget har också en stor ljudboksutgivning med både egna titlar och titlar licensierade från andra förlag. Det Kristoffer inte vet om förlagsbranschen är inte värt att veta. Och han drar sig inte för att ”skita i det blå skåpet”. Alla som följer #Förlagspodden känner till hans brutala ärlighet – men vet också att han har en stor portion ödmjukhet.
Dessutom har han en omisskännlig fingertoppskänsla om vilka böcker som slår – och vilka författare som är värda att satsa på.
Stockholmsförfattarna är glada över att Kristoffer på vår Författarkurs berättar ”Hur en förläggare tänker”.

Grundstenen
En kursdag för dig som vill sätta igång med skrivandet.
Fakta
9.15-17.30 på Hotel Mörby vid Danderyds sjukhus (ca 10 minuter från Stockholms Central) den 18 oktober 2018.
Maxantal 25 deltagare. Pris inkl moms 1 250kr för heldag inkl lunchbuffé och kaffe. Du som bokar före den 4 oktober eller på Seniormässan får 150kr i rabatt och betalar 1100kr. 
Program
09.15 – 09.45   Välkommen och presentation.
09.45 – 10.30   Syfte, mål och målgrupp. Pia F Davidson, går igenom grunden för skrivandet.
10.40 – 11.20    Sätt ditt liv på pränt. Birgitta Andersson Backlund, ger tips till dig som vill skriva om ditt liv.
11.30 – 12.20    Med hjälp av sin stora erfarenhet berättar Lennart Guldbrandsson, hur man skriver spännande och engagerande.
12.20 – 13.20    Lunch.
13.20 – 14.00    Att tolka kritik från testläsare, lektörer och redaktörer. En författarpanel delar med sig av sina erfarenheter.
14.10 – 14.50     Hur får man ett förlag att anta sitt manus? Pia F Davidson och Birgitta Andersson Backlund redogör för vad man absolut inte ska göra samt vad man kan göra för att väcka ett förlags intresse.
15.00 – 15.40     My Lundström och Peggy Billefält, som har lång erfarenhet inom försäljning och marknadsföring, berättar vilken marknadsföring som verkligen fungerar samt ger konkreta tips hur man kan marknadsföra sig och sin bok i sociala medier.
15.50 – 16.30     Rose Tillberg Mattsson, som debuterade 2017 med boken Hotelldirektören, berättar om hur det var att debutera.
16.40 – 17.30     Våga skriv, improvisera och gestalta. Rebecca Wahren Dalén, bjuder på en vitamininjektion för inspirationen.

Föreläsare
Lennart Guldbrandsson, författare, manusförfattare och omslagsillustratör. Han är utbildad på manuslinjen på Institutet för högre TV-utbildning i Göteborg. Lennart har skrivit ett stort antal böcker, både skönlitterära och inom skrivandets konst. Lennart har stor erfarenhet inom branschen.

My Lundström, är journalist och copywriter med flera års erfarenhet som strategisk rådgivare inom försäljning och marknadsföring. Idag arbetar hon som skribent på I Bokhandeln vars roll bland annat är att hjälpa författare att stärka sitt varumärke. 
 
Peggy Billefält, är expert på sociala medier och har erfarenhet från sajten Nyheter24, som gjort sig kända för att höras igenom bruset. Nu jobbar hon som journalist och copywriter på hemsidan I Bokhandeln där hon marknadsför författare, lektörer, skrivkurser och förlag.

Rebecca Wahren Dalén, är diplomerad från IHR, har en Fil. Kand. i Reklam & PR, samt en Post grad från Drama Studios i London. Hon har arbetat på scenen, regisserat, varit produktionsansvarig och projektledare på PR-byrå samt marknadsansvarig inom Business to Business. I dag arbetar hon som press och kommunikationsansvarig inom sjöfart.
 
Birgitta Andersson Backlund, debuterade med den självbiografiska boken Blondie. I boken berättar hon om sina 16 år på olika institutioner, om övergrepp, prostitution och narkotikamissbruk. Boken blev en succé och har sålt i över 90 000 ex. Sedan dess har Birgitta släppt två romaner, samt medverkat i sjutton novellantologier. När hon inte skriver, reser Birgitta runt i landet och föreläser.
 
Rose Tillberg Mattsson, släppte sin första roman 2017. Den är första boken i en planerad trilogi. Hon har också medverkat i tio novellantologier. Rose är leg. Gymnasielärare i svenska/textil design och speciallärare och arbetar heltid på gymnasieskolan i Hallstavik. Rose skriver på lediga stunder.
 
Lill Viljesten, har gett ut två barnböcker. Lill har en textil yrkesbakgrund som designer/formgivare inom mode. För närvarande skriver hon på en relationstrilogi, som spänner över tre generationer. Lill har varit egenföretagare hela sin yrkeskarriär.
 
Pia F Davidson, har skrivit tre skönlitterära böcker, varav en är utgiven i USA. Nu arbetar hon på två manus som beräknas komma ut nästa år. När hon inte skriver befinner hon sig på mässor, föredrag, turnéer samt driver Stockholmsförfattarna. Pias är utbildad inom företagsledning och detaljhandel.

För anmälan eller frågor: maila till forfattarevent@outlook.com, eller klicka i dig i rutan nedan eller ring 0708 56 65 00. Först när du anmält intresse får du en bekräftelse med betalningsinformation. När du har betalat är du anmäld. Om du önskar faktura går det också bra. 
​​​Med reservation för ändringar Anmälan är bindande när du betalat. Vid återbud från deltagare tre veckor före kurs/event återbetalas 80% av beloppet. Vid återbud närmare event/kurs än tre veckor, utgår ingen återbetalning. Alternativt kan arrangören om möjligt för deltagaren och arrangören, erbjuda plats på alternativ kurs/event. Om arrangören ställer in erbjuds deltagaren ett nytt datum, om möjligt för båda parter, eller återbetalning av avgiften.

Författarkurs med fokus på sälj och marknadsföring!
Till hösten planerar vi flera kurser för författare, bland annat en sälj och marknadsföringskurs för dig som har minst en bok ute i handeln. Vi kommer att prata om hur man: startar ett nätverk, säljer mer vid bokbord och signeringar samt marknadsföring av sig själv och sin bok. Lämna gärna synpunkter på innehåll och/eller lämna en intresseanmälan nedan.

Nästa Litteraturkryssning med Birka Cruises seglar 7-8 april 2019. Programmet ligger inte klart än men vi är stolta över att kunna presentera våra förläsare nedan.

Vi är glada över att kunna tillkännage att Gärd Fors, blir en av föreläsarna på Litteraturkryssningen den 7-8 april, med Birka Cruises!
Gärd är en färgstark kvinna och en riktig tuffing! Hon är manusutvecklare, spökskrivare, författare och författarföretagskonsult. Efter trettio år som företagare och företagsrådgivare sadlade hon om till lektör och författare, men ränderna går aldrig ur. Då arbetet med att inspirera kulturarbetare att starta och driva företag var det som låg varmast hjärtat fick det även fortsättningsvis vara en del av hennes verksamhet.
           – Författarekonomi i form av bokföring, fakturering, skatter, moms och avdrag är min specialitet, det vill säga allt det nödvändigt ”tråkiga”, säger Gärd.
Men Gärd själv är långt ifrån tråkig. På Litteraturkryssningen delar hon med sig av sina kunskaper på ett sätt som gör de trista uppgifterna till ett lustfyllt och roligt äventyr.
 
Låt dig inspireras av Gärd – och våga ta steget och ställ alla frågor om svart, vitt, grått och om att starta och driva ett författarföretag.
Övriga ämnen på kryssningen är marknadsföring av sitt författarskap och sina böcker, skriv gestaltande och spännande, samt hur ett förlag tänker.
Kryssningen vänder sig främst till blivande och etablerade författare. 

Om oss som håller kurserna:
Vi är tre författare som började skriva i mogen ålder. Nu delar vi med oss av våra erfarenheter och ger dig våra bästa skrivtips.

  • Birgitta Andersson Backlund debuterade vid 67 års ålder. I dag är hon 75 år och har kommit ut med tre romaner och medverkat i sexton novellantologier.
  • Lill Viljesten, 71 år, var en framgångsrik modedesigner innan hon kom ut med två barnböcker. Nu skriver hon på en släktkrönika i tre delar.
  • Pia F Davidson, 62 år har under de senaste fem åren kommit ut med tre mustiga och hårdkokta feelgood. Nu arbetar hon på två historiska romaner.

Den rosade författaren och manusförfattaren, Lennart Guldbrandssen, skriver bland annat böcker i konsten att skriva böcker. Bland annat, Författarens idébok, Skriv som ett proffs! Manusförfattarens guide samt den skönlitterära Dagarna jag dog. På kurserna pratar Lennart om gestalning och att skriva spännande.

My och Peggy ska föreläsa om marknadsföring och sociala medier under rubriken Marknadsför dig och din bok. 
My Lundström är journalist och copywriter med flera års erfarenhet som strategisk rådgivare inom försäljning och marknadsföring. Idag arbetar hon som skribent på ”I Bokhandeln" vars roll bland annat är att hjälpa författare att stärka sitt varumärke. Under föreläsningen går hon igenom olika typer av marknadsföring och berättar vad som faktiskt fungerar och varför. 
Sociala medier-experten Peggy Billefält föreläser om kraften i sociala medier. Med erfarenhet från sajten Nyheter24, som gjort sig kända för att höras igenom bruset, kommer hon med konkreta tips på hur du kan marknadsföra dig och din bok på Facebook och Instagram. Nu jobbar hon som journalist och copywriter på hemsidan ”I Bokhandeln” där hon marknadsför författare, lektörer, skrivkurser och förlag.

Klicka på bilden så kommer du till Pia F Davidsons föredrag Pitcha ditt manus .