Här kommer text ur boken En kvinnlig konsult på upprag i Angola av Ann-Catrin Malmlöf. För mer information om Ann-Catrin, gå till flik Författare.
En kvinnlig konsult på uppdrag i Angola
Kapitel 1
Vi är framme nu. Pilotens röst från högtalaren trängde rakt in i Gerds drömvärld. Dunsen när planets hjul tog mark fick henne att återvända till verkligheten. Hon stoppade ner vattenflaskan och boken med landinformation i sitt handbagage. Det pirrade förväntansfullt i magen. Snart skulle hon få möta nya människor och ett nytt land.
 För fem månader sedan hade chefen kallat in henne på sitt rum och frågat om hon kunde tänka sig att åka till Angola. Det gällde att genomföra en utbildning i kundservice. Hon hade genast svarat ”Ja!” Sedan dess hade hennes förväntan stegrats i samma takt som pulsen under tjejmilen, i allt hon gjorde därefter fanns tankarna med. De växte till idéer som skrevs in i hennes attgöra-lista. Hela hennes yrkesliv, både i Sverige och i andra delar av världen hade varit fokuserat på kundvård. Först som utlandstelefonist sedan arbetsledare, konsult och utbildare. Hon hade visserligen varit på den Afrikanska kontinenten tidigare men nu skulle hon få chansen att komma närmare ytterligare ett nytt land.
 Den här gången gällde uppdraget att ta fram ett program om kundservice för Angola Telecoms anställda med kundkontakt. Hon skulle samarbeta med Henrik Anderberg, vars företag var specialiserat på utbildning. Henrik hade varit bosatt i Mocambique så han talade portugisiska flytande. Det hade varit ytterligare en av förutsättningarna eftersom det var arbetsspråket för det här uppdraget.