Här kommer text ur boken Fadern sonen och den heliga ande av Per Berg. Mer information om Per hittar du under flik Författare.

Fadern, sonen och den heliga ande är Per Bergs debutroman. Per Berg har under de senaste åren blivit publicerad i novellantologier på Ordberoende förlag, Ariton förlag och Whip Media. Några av hans noveller (serien Synd) är också inlästa och finns på bl.a. Storytel. 
Kapitel 6
Jag saknar dig. Tre korta ord, tolv bokstäver med ett budskap som kan förändra liv. När jag läser den korta meningen börjar värmen krypa från fötterna upp mot huvudet och under ett ögonblick slutar jag att andas.
Jag saknar dig. Min blick naglar fast bokstäverna, en efter en. Jag stavar orden sakta så att jag inte ska missförstå. Orden som betyder så mycket för någon betyder ingenting för någon annan. Jag är på kontoret när mailet kommer. Den normala lunken, trög i sin sammansatthet och betydelselös för alla utom för de jag arbetar med, får dagen att sakta dra sig mot sitt slut. Det är det normalt ointressanta jag håller på med. Det jag förväntas göra. Som alla andra. Mål och måluppfyllelse. Mantrat genomsyrar verkligheten. Gör ditt och var kuggen i det stora alltet och håll käften, var den grå musen som sköter sitt i vardagen och helst osynlig för alla. Utom för en.
De tre orden ger mig en adrenalinkick och får de hudnära cellerna att dra ihop sig av välbehag. Kärleksbudskapet får mig att leva upp och le på ett sätt jag inte förväntade mig när dagen var ung. En lätt smekning på handen. Bara sådär. Någon som medvetet rör vid ens axel i en gest av tillgivenhet. Ett erkännande jag inte såg komma, tänker:
Att återigen få lov att bli sedd av någon.
Jag ler.
Tänk att hon ser mig som jag ser henne.
Kärlek på många sätt.
När hon står bredvid mig är det aldrig mer än femtio centimeter emellan oss. Jag darrar och har svårt att koncentrera mig.
Kärlek föder smärta.
Jag känner pulsen i mig. Slag efter slag. Hårt och utan skuld. Ibland ett litet oregelbundet hopp som får kroppen att spännas. Efter ett tag slappnar jag av och allt är åter som det brukar vara. I dag har de tre orden förändrat mitt liv. Jag ser på dem. De bränner, blir glödheta och vill bryta sig loss, slå mig till marken med sin enkla, men ändå så komplicerade betydelse. Jag är tacksam för det, tänker:
Det var länge sen Eva såg på mig på det sättet.
Utan sanning dör kärleken.
Ljug för henne. Lova guld och gröna skogar, lova kärlek i all evighet och att hon är den enda. Det är hennes kärlek som betyder något för dig och allt annat är ovidkommande, betyder ingenting. Bjud på något gott. Wine and dine. Helst på firmans bekostnad, så att inte hustrun kan se kontoutdraget.
Karlar som låter kuken styra. Testosteronmän. Jag har hört skrytet, oftast efter en öl eller två tror de numera halvtjocka farbröderna att de är tjugo år igen. De slappa musklerna spänner i den för trånga skjortan, ölmagen hänger utanför och döljer det som dinglar mellan benen. De män som har tagit som sin livsuppgift att förföra och förgöra, som skrattar åt livet. De finns bland mina vänner, de finns i min närhet och det finns fler av dem därute än vad vi någonsin kan ana. Allt från övre tonåren och framåt har jag stött på dem, funderat över dem och försökt förstå hur de tänker. De slår sönder allt och alla bara för att de kan.
Vad flyr de från? Eller till?
Jakten. Adrenalinet som flödar, att få lukta sig fram till bytet och till slut nedläggelsen, befläckelsen. Kicken av att få vara den starka, den som överlägset står över allt och alla. Att få henne i säng. Andhämtningen som ökar, fokuseringen på den egna njutningen och stunden där ingen annan än det egna jaget existerar i en dimma av upphetsning. Pumpandet, svetten som rinner, stönandet och till slut ilningen i ryggraden. Den startar sakta och tar över medvetandet, flämtningarna som till slut undertrycker jaget och tar oss tillbaka till människans gryning och det omedvetna djuriska. Explosionen i kroppen som får huvudet att låsa sig i en enda krampaktig rörelse. Kroppen spänns och alltet trycks emot, vill ut och uppnå målet innan det strax är över. Är det meningen med livet?
Är det jag?