Här kommer text ur boken Gud i London av Helena Josephson.Mer information om Helena hittar du under flik Författare.

Här kommer text ur boken Gud i London av Helena Josephson.
Boken finns på Bokus och Adlibris. Mer information om Helena hittar du under flik Författare.
"Jag ville berätta min historia – en sann berättelse om en livsresa som börjar i prästfamiljen på Östermalm, med stopp på S;t Görans barnpsykiatriska klinik, Katarina ungdomshem, Bhagwanrörelsen, Ashramet i Indien, sexklubbar i Stockholm, Socialhögskolan, jobb inom socialtjänsten, i terapi och under bar himmel vid Allhelgonakyrkans vägg …
Helena Josephson"
Utdrag ur boken:
En gotländsk sannyas-kvinna, nyligen hemkommen efter flera år i Poona, hälsade på. Hon hade flyttat in i en liten etta på nedre botten och ville nu bekanta sig med sannyasins i huset. Chandrika var ensam hemma i minikollektivet när hon ringde på dörren.
-       Halli hallå, får man klive på? Ha, ha de rimmede minsann. Jag dricker gärne en kopp kaffe om du har.
Hon presenterade sig som Ma Ananda. Chandrika tyckte det var härligt med frimodigheten och familjekänslan bland sannyasins. Det spelade inte någon roll att man inte träffats förr. De var familj.
-       Javisst! Kom in. Vi dricker mest te, men jag har faktiskt lite nescafé att bjuda på.
-       Ajaj då, har du inge bryggkaffe hemme? Å inge kokkaffe heller kan jag tänke? Men nescafé får väl duge. Huvudsaken e ju att få umgås! Inte va re för å dricke kaffe jag kom hit…Men du ska veta att jag längtat efter riktigt svenskt bryggkaffe… Jag tar gärna en macke också om du har…med smör och bara lite gurke eller någe annat grönt pålägg. Om du har hemme förstås. Du vet- jag har bare varit hemme någre dar…å jag ä ännu lite jetleggad faktiskt. Hörde att du jobbar på sijexklubb. Va häftigt! Du kanske kan fixe jobb åt mi på sijexklubben? Vi kunde göra en ball show tillsammens du å jag? Va tror du? Jag älskar att danse på scen. Å gärne mä dig. Du ä ju jättefin tycker jag!
 Ma Ananda tog fram en liten tygpåse ur sin kjolficka som hon visade för Chandrika. I påsen      låg runda, svarta bitar, små som knappnålshuvuden.
     -    Kan du gisse va dette e för någe?
-       Hmm, nää kanske salmiak eller någon sorts lakrits?
-       Naj du, dete e finfine godbiter att fieste på! De ä tripper å du får köpe dem för tie kroner styck om du vill.
-       Nej tack, jag vill nog inte ha några tripper.
-       Varför inte det då? De är skiiitkul! Jag lover. Du kan lägge tripperna i en god saftbål och ha en riktigt tripped fiest! Köp tio stycken för en hundring vetja. De ä superbra pris! Jag lover!
-       Nej, jag vill nog inte det faktiskt. Jag är inte så mycket för droger.
-       Men vaddå, man behöjver inte va för droger för att släppa loss på en tripped fiest. Du lever bara en gång. Här och nu. Man ska inte vara så principfast. Det tycker jag nog att Bhagwan är väldigt tydlig med. Alltså skit i hur det ska vare. Man ska inte va så mycke för och emot. Man ska vara öppen i sitt mind.  Eller köp dem och sälj dem vidare på sijexklubben där du jobber vetja. Wow! Vilke trippede dansnummer de skulle bli. Du får ju skitbra pris från mig, så du kan kränge för det dubble. Lätt som en plätt.
Chandrika hittade inga bra argument för att inte köpa tio tripper för en hundring. Hon hade ingen som helst lust att ha en trippad fest och någon försäljning tänkte hon inte ägna sig åt. Hon hade gott om pengar så en hundring mer eller mindre hade ingen betydelse. Tripperna kunde hon ju slänga när Ma Ananda gått ner till sig.
-       Ja men toppen! Jag visste väl att du skulle köpe! Ja då får en tacke för kaffe å knäckemacke. Men skaffare en kaffebryggere till näste gång jag kommer å hälser på. Ähh jag skoje bara! De ä bra som dä ä. Men de där grodderne på macken var jätte gode. Om du gillar tripperna kan du få köpe fler. Bare å ringe på hos mi! Å glöm inte bort att jag vill jobbe med di på den där sijexklubben. Kram på di vackra Chandrika. Ska bli kul å umgås mer mä di! Vi ses snart.
Chandrika visste att hon aldrig skulle ringa på och hon kände stark olust efter Ma Anandas besök. Hon ville absolut inte göra något shownummer med Ma Ananda. När Satyam Lars kom hem berättade hon allt om besöket.
- Jasså, kunde ge mig faan på det. Ma Ananda är en giftig orm ska du veta. Hon är så djävla manipulativ så du anar inte. Jag träffade henne i Poona och man ska faktiskt akta sig för henne. Men de där tripperna kanske vi ändå skulle testa. Vi kan ju ta var sin å se vad som händer? Varför inte? 
Chandrika kände stor tillit till Satyam Lars och tänkte att de små knappnålshuvudena kanske var ganska harmlösa; de var ju så små och billiga. Satyam Lars tog en svart bit till sig och stoppade en direkt i munnen på Chandrika. Han kysste henne ömt och sa att ”nu skulle de med spänning vänta på en härlig flygtur tillsammans”. 
Det började med att rummet ändrade form och de fyrkantiga väggarna och taket antog helt nya proportioner.
Här kommer du till Helenas FB-sida.